Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποίηση αύριο για το πετ κοκ στον Βόλο

Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ κοκ στην ΑΓΕΤ, καθώς και στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στον Βόλο, οργανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Μαγνησίας αύριο Σάββατο στις 12 μ., στην αρχή της οδού Ιάσονος, στον Βόλο.

Οπως καταγγέλλουν, οι ευθύνες γι' αυτό το έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής των κατοίκων ανήκει στις κυβερνήσεις - στις προηγούμενες και στην τωρινή - που έδωσαν αδειοδοτήσεις στην ΑΓΕΤ. Συνένοχη είναι και η Τοπική Διοίκηση, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας προβλέψει και επιτρέψει στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων την καύση και τη δημιουργία εργοστασίων SRF/RDF στη Θεσσαλία, άνοιξε το δρόμο μαζί με την κυβέρνηση. Ο δε δήμος Βόλου προχώρησε παραπέρα, με την κατάπτυστη απόφαση για την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου στην πόλη, χρεώνοντας τους Βολιώτες με 40 εκατ. ευρώ, μαζί με τον καρκίνο και το θάνατο.

Ανακοινώσεις - καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση εξέδωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας και άλλοι φορείς.

Το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, να παλέψουν οργανωμένα μαζί με τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές, μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, ώστε να μπει φρένο στη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων για τα κέρδη του μονοπωλίου, και παράλληλα να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ