Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κωμικοτραγικές καταστάσεις για τη νομιμοποίηση της νοθείας

Μαζί με ...τοπικά προϊόντα, οι αντιπρόσωποι έβρισκαν τις κάρτες τους «σερβιρισμένες» στα δωμάτιά τους, χωρίς ποτέ να συνεδριάσει κανένα όργανο

Μαζί με τα ...καλούδια της περιοχής, οι αντιπρόσωποι έβρισκαν και μια κάρτα αντιπροσώπου να τους περιμένει στο δωμάτιο
Μαζί με τα ...καλούδια της περιοχής, οι αντιπρόσωποι έβρισκαν και μια κάρτα αντιπροσώπου να τους περιμένει στο δωμάτιο
Σε νέες κωμικοτραγικές διαδικασίες κατέφυγε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τους νόθους και τους εργοδότες στο Συνέδριο.

Αν και η ΔΑΣ έχει καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, και ενώ δεν έχει συνεδριάσει στην Καλαμάτα κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες μοίραζαν με διάφορους... «ευφάνταστους» τρόπους κάρτες αντιπροσώπων, όπως αυτοί νόμιζαν.

Εκλεγμένοι στο Συνέδριο κατήγγειλαν ότι πηγαίνοντας στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο που διαμένουν, έβρισκαν να τους περιμένουν στα κρεβάτια τους κάρτες αντιπροσώπων μαζί με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, μερικές φορές ακόμα και κάρτες άλλων αντιπροσώπων, κάρτες που γράφουν αλλά αντί άλλων για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις οποίες εκλέγονται, και άλλα τέτοια ευτράπελα...

Σε ανακοίνωσή του για όλα τα παραπάνω, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τα εξής: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους αντιπροσώπους, θα έπρεπε σήμερα από τις 9 το πρωί να πιστοποιούνται οι σύνεδροι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες.

Αντιθέτως παρουσιάζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις, με διανομές καρτών στα δωμάτια από τις καμαριέρες, αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες! Κάθε κυβερνητική - εργοδοτική παράταξη έχει βγάλει δικές της κάρτες και τις μοιράζει.

Την ίδια στιγμή, οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι άφαντοι! Ενώ είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσει χτες το Διοικητικό Συμβούλιο για ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Με τη στάση τους επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας πως επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ένα ακόμα συνέδριο - παρωδία, συνέδριο μηχανισμών, νόθων και εργοδοτών! Θέλουν οι νόθοι να νομιμοποιήσουν τον εαυτό τους!».

Αμεση απάντηση με κάθε μέσο

Για τα ζητήματα αυτά, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ έστειλαν μεταξύ άλλων επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, όπου επιπλέον δηλώνουν την έκπληξή τους, γιατί «πληροφορηθήκαμε τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, σε αντίθεση με τη γνωστή θέση του Συλλόγου σας, περί διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου από τον Δικηγορικό Σύλλογο του τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου».

Στη συνέχεια, καταγγέλλει τις σοβαρές παρατυπίες που έχουν σημειωθεί και επισημαίνει πως «μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, επιβάλλεται ο Σύλλογός σας να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή του Συνεδρίου και των συμμετεχόντων σε αυτό Συνέδρων».

Παράλληλα, Ομοσπονδίες απέστειλαν εξώδικο στη ΓΣΕΕ με το οποίο, όπως αναφέρουν, «διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ανωτέρω αναφερόμενη παράνομη και αντικαταστατική στάση σας και συμπεριφορά σας. Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα όλες τις κάρτες αντιπροσώπων. Σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο και την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου να αποφανθούν για το ζήτημα της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων και ακολούθως να συγκροτηθεί άμεσα η Τεχνική Γραμματεία, όπως γίνεται πάντοτε ενόψει των Συνεδρίων, προκειμένου να προχωρήσει νομίμως στην πιστοποίηση της ταυτότητας των Συνέδρων και στη διανομή των καρτών στους αντιπροσώπους που θα έχουν ήδη νομιμοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ