Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΑΕ
«Αισιοδοξία» για ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων

Τη συμμετοχή έξι συνολικά επενδυτικών σχημάτων στη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη ανακοίνωσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η ΔΕΗ. Στον νέο διαγωνισμό συμμετέχουν όλα τα επενδυτικά σχήματα που είχαν συμμετάσχει και στον προηγούμενο, με την προσθήκη μιας ακόμη κινεζικής επιχείρησης, της «China Western Power ind.», ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες που διέρρεε η διοίκηση της ΔΕΗ περί συμμετοχής ρωσικών και αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ετσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν τα κοινοπρακτικά σχήματα «Beijing Guohua Power Company» και «Damco Εnergy (όμιλος Κοπελούζου), «China Western Power ind.», «Sev.en energy», «Indoverse coal», προερχόμενες και οι δύο από την Τσεχία, η «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» (όμιλος Βιοχάλκο) και ο «Ομιλος Μυτιληναίος». Να σημειώσουμε ότι η τσέχικη «Sev.En Energy» στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε συνεργαστεί με την «ΤΕΡΝΑ».

Αφού εξεταστούν οι φάκελοι των υποψηφίων από την «HSBC», η οποία εκτελεί χρέη συμβούλου της ΔΕΗ, θα υποβληθεί πόρισμα προς τη διοίκηση αναφορικά με τους υποψήφιους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση, με δεδομένη την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαδικασία το δυνατόν συντομότερο, ακόμη και μέχρι τον Μάη.

Η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί εξάλλου, ως κομμάτι και του συνολικότερου σχεδίου για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, ένα από τα βασικά «προαπαιτούμενα» της δεύτερης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ