Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Ο εθνικισμός παίζει το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών

Λεκτική επίθεση με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, από ομάδα ακροδεξιών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και βρέθηκε για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη καταδικάζει τους προπηλακισμούς που δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της: «Τέτοιες διαμαρτυρίες γνωστών ακροδεξιών - φασιστικών κύκλων και οργανώσεων που δρουν στη Μελβούρνη αναπαράγουν τον εθνικισμό και παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου τυχαία, οι εθνικιστικές κραυγές αφήνουν απέξω το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, κατά παραγγελία των οποίων υπογράφηκε η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου το μεγάλο κεφαλαίο να κάνει τις μπίζνες του στα Βαλκάνια. Είναι δε υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ακροδεξιά και τους φασίστες, από τη στιγμή που προώθησε τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία αναπαράγει τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού, ενώ έχει μεγάλες ευθύνες, καθώς οι δυνάμεις του ήταν αυτές που διαδήλωναν αγκαλιά με ακροδεξιές δυνάμεις, με την εγκληματική ναζιστική ΧΑ, σε συγκεντρώσεις "αγανακτισμένων". Ανάλογα μεγάλες ευθύνες έχει και η ΝΔ, που συστηματικά ψαρεύει στα θολά νερά ακροδεξιών - αντιδραστικών δυνάμεων.

Ο λαός μπορεί πραγματικά να εναντιωθεί στη συμφωνία των Πρεσπών και στο αντιδραστικό της περιεχόμενο μόνο σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στον εθνικισμό και τους φασίστες, που τους τρέφουν η αντιλαϊκή πολιτική και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Με ισχυρό ΚΚΕ να παλέψει ενάντια στο "διαίρει και βασίλευε", για καμιά αλλαγή συνόρων, για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ