Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Δόθηκε απάντηση στη ναζιστική πρόκληση, παρά τις ... πλάτες των αστυνομικών δυνάμεων

Κυνηγημένοι οι κουκουλοφόροι φασίστες άνοιξαν πανό και χαιρετούσαν ναζιστικά, προκαλώντας το λαό της πόλης

Επίθεση με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, γκλομπς και χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκε η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένων, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία φασιστών της εγκληματικής - ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της αστυνομίας φρόντισαν με τη στάση τους να καλύψουν τη δράση των φασιστοειδών.

Παρ' όλα αυτά, με την άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση των σωματείων, οι φασίστες εκδιώχθηκαν και στα μουλωχτά άνοιξαν τα πανό τους μακριά από το χώρο των εκδηλώσεων και χαιρετούσαν ναζιστικά, προστατευμένοι μάλιστα από την αστυνομία.

Και αντί η αστυνομία να επιχειρήσει ενάντια στους κουκουλοφόρους εγκληματίες, χτύπησε αναίτια και άγρια τους εργαζόμενους της περιοχής που πήραν την απόφαση να τους εμποδίσουν. Το αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.

Οι φασίστες συγκεντρώθηκαν στη συνοικία των Τζιτζιφιών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κύπρου, και αμέσως με την εμφάνισή τους τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στους διαδηλωτές, αφήνοντας ανενόχλητους τους κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικός ετοιμάζεται να χτυπήσει διαδηλωτές. Στο βάθος οι φασίστες σηκώνουν το πανό τους, προστατευμένοι από τα ΜΑΤ
Αστυνομικός ετοιμάζεται να χτυπήσει διαδηλωτές. Στο βάθος οι φασίστες σηκώνουν το πανό τους, προστατευμένοι από τα ΜΑΤ
Η ανοιχτή αυτή πρόκληση απέναντι στο λαό της Καλλιθέας, που βαραίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώθηκε από την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος της πόλης στις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Κάνοντας ότι δεν βλέπει τους φασίστες κουκουλοφόρους, είπε ότι η αστυνομία «πρέπει να κάνει τη δουλειά της»!

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος κατήγγειλε την προστασία που παρείχε η αστυνομία στους φασίστες και ανέδειξε τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την επίθεση στους εργαζόμενους.

Τελικά, και μετά την κατακραυγή, η αστυνομία ανακοίνωσε 12 προσαγωγές ατόμων του ακροδεξιού χώρου.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την επίθεση των ΜΑΤ

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε σχετικά με την παρουσία των χρυσαυγιτών στην Καλλιθέα:

«Οι φασίστες εγκληματίες, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών καταδοτών, οι προδότες του λαού μας δεν έχουν καμιά θέση δίπλα σε επετείους όπως η 25η Μάρτη. Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το χτύπημα των εργαζομένων από τα ΜΑΤ στην Καλλιθέα, όπως και για την προστασία που παρείχε στους ναζί της Χρυσής Αυγής ώστε να διαδώσουν τα άθλια σύμβολά τους. Ο λαός με την κινητοποίησή του πρέπει να απομονώσει τους φασίστες, να τους διώξει από κάθε γειτονιά, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ