Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υμνοι ξανά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τον πολύτιμο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών σε Ανατ. Μεσόγειο και Βαλκάνια αποτυπώνει το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Πομπέο, για την 25η Μαρτίου.

Οπως τονίζει, «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν διαρκή φιλία και συνεργασία ενσωματωμένες στις κοινές δημοκρατικές αξίες και τα κοινά μας συμφέροντα. Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων».

Στο ίδιο πνεύμα, συνεχίζει, «τα δύο έθνη συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά. Είχα την τιμή να φιλοξενήσω τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο τον περασμένο Δεκέμβριο, για να ξεκινήσει ο εναρκτήριος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ - Ελλάδας. Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και έχτισε πάνω σε ένα έτος συνολικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να εμβαθύνουν τη συνεργασία μας».

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ