Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Κάλεσμα στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ

Να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, που γίνεται σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. στην επισκευαστική βάση στο αμαξοστάσιο του Ρέντη, καλεί όλους τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κλάδο πρέπει να ανατραπεί, δεν πάει άλλο... Τώρα είναι ώρα ευθύνης να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας», σημειώνει η ΔΑΣ και προσθέτει: «Τώρα, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την οργάνωση της πάλης του κλάδου μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη διορισμένη διοίκηση της εταιρείας ΟΣΥ ΑΕ και στους ανθρώπους τους στο σωματείο μας - τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αριστερή ενότητα και συνεργασία" (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και την υπόγεια δράση των μαντρόσκυλων της εργοδοσίας, της ΧΑ. Για να διεκδικήσουμε ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές αστικές συγκοινωνίες για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων».

«Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στον κλάδο μας και γενικότερα στην ΟΣΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη ΓΣΕΕ, γενικότερα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα», υπογραμμίζει η ΔΑΣ.

Και επισημαίνει: «Ενώ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει λήξει από το 2014, έχουν επιβληθεί δραματικές μειώσεις, φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, εντατικοποίηση της δουλειάς, σκληρή καθημερινότητα με εργατικά "ατυχήματα", αντιαπεργιακός νόμος που στέκει ως δαμόκλεια σπάθη για τον εκφοβισμό των εργαζομένων, παροπλισμός του 40% του ενεργού στόλου, μείωση συγκοινωνιακού έργου και κλείσιμο του μεγαλύτερου αμαξοστασίου, του Ελληνικού, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, η πλειοψηφούσα παράταξη, με απαράδεκτες εκφυλιστικές ενέργειες σε αυτή τη φάση όξυνσης όλων των προβλημάτων μας, θέτει την αποχώρηση από την ΟΣΜΕ, διευκολύνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων».

Προβάλλοντας διεκδικητικό πλαίσιο που αφορά όλο τον κλάδο, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επέκταση και εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50 και 55 έτη στα ΒΑΕ για γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα. Μείωση του ωραρίου σε 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Επιχορήγηση των αστικών συγκοινωνιών 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υποχρεωτικά ζευγάρια, κανένας μόνος του σε δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ