Πέμπτη 28 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων μαχητικής δράσης

Την Τετάρτη 3 Απρίλη, στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή

Συγκέντρωση - εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων δράσης οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 3/4, στις 6.30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή.

«3 ΑΠΡΙΛΗ 1999 - 3 ΑΠΡΙΛΗ 2019. 20 χρόνια μαχητικής, ζωντανής δράσης - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ» σημειώνει στο κάλεσμά του για τη συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η αναγκαιότητα που επέβαλε τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ επαληθεύτηκε στα 20 χρόνια μαχητικής, ζωντανής δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των εργαζομένων που αποτελούν σήμερα τον ταξικό πόλο στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας (...) Μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες, το ΠΑΜΕ έδωσε νέα ώθηση στην οργάνωση της πάλης Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Τα έβαλε με όλες τις κυβερνήσεις, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των κομμάτων που στηρίζουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, με αποκορύφωμα την προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν πριν από λίγες μέρες στη ΓΣΕΕ συνέδριο νοθείας, με τη συμμετοχή και της εργοδοσίας.

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΜΕ αποτελεί βασικό στοιχείο για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να απαλλαγούν τα σωματεία από το σφιχταγκάλιασμα της εργοδοσίας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας. Να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους να μπούμε μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια που συνεχίζεται για 20 χρόνια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τις αδυναμίες μας, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα από όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σε εξέλιξη η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να ενισχύσουν το πραγματικό αποκούμπι τους, τον οργανωτή της πάλης τους.

Η Οικονομική Εξόρμηση, τονίζει το ΠΑΜΕ, «θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα, θα δώσει ένα ακόμα γερό χτύπημα στη γραμμή των "κοινωνικών διαλόγων", του συμβιβασμού, της υποταγής. Η οικονομική του ενίσχυση θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην έκφραση της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης».

Και προσθέτει: «Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα που είναι στη γραμμή του ΠΑΜΕ θα διακινήσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς κάρτες ενίσχυσης των 2 και των 5 ευρώ, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ξεδιπλώσουμε τον αγώνα πιο οργανωμένοι και από καλύτερες θέσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για πιο ισχυρό ΚΚΕ (2016-12-24 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ (2016-05-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-12-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-12-23 00:00:00.0)
Μεγάλη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους (2004-09-02 00:00:00.0)
Φιλόδοξοι στόχοι και μεγάλες ευθύνες (1997-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ