Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Μάχη για συνέδριο εργατικό, απέναντι στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Δεν έχουν προηγούμενο οι αθλιότητες με τις οποίες η συνδικαλιστική ηγεσία προσπαθεί να περάσει τις βρωμιές της, ταμπουρωμένη σε ξενοδοχείο - φρούριο της Ρόδου

Οι εργάτες με τους εργάτες και οι εργατοπατέρες με τα αφεντικά τους. Από εξόρμηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ρόδο
Οι εργάτες με τους εργάτες και οι εργατοπατέρες με τα αφεντικά τους. Από εξόρμηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ρόδο
Με κινητοποιήσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις στο νησί της Ρόδου από χτες το πρωί, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με πλήθος άλλων συνδικαλιστών από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα όλης της χώρας, καθώς και εργαζόμενους του νησιού, δίνουν τη μάχη ενάντια στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που στόχο έχει να στήσει σήμερα ένα «συνέδριο» - παρωδία με νόθους και εργοδότες.

Δίνουν τη μάχη για να γίνει ένα συνέδριο πραγματικά εργατικό, με πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν τα προβλήματά τους και οι ανάγκες τους.

Στην άλλη μεριά, η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου) δικαιώνει απόλυτα το χαρακτηρισμό που τις δώσανε οι ταξικές δυνάμεις, δίνει «τα ρέστα της» για να νομιμοποιήσει τα όργια νοθείας που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα καθώς και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα, επιδιώκει μόνο να στήσει μια σικέ κάλπη με προαποφασισμένο αποτέλεσμα για να ενισχύσει τις θέσεις της, να παραμείνει κατσικωμένη στο σβέρκο των εργαζομένων, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μπράβοι, απειλές, «φρούρια», αποκλεισμός δημοσιογράφων... για μια κάλπη σικέ

Το αποκλεισμένο από παντού ξενοδοχείο της χλιδής και της ντροπής, που φυλάσσεται από νοικιασμένους μπράβους και σεκιουριτάδες
Το αποκλεισμένο από παντού ξενοδοχείο της χλιδής και της ντροπής, που φυλάσσεται από νοικιασμένους μπράβους και σεκιουριτάδες
Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, καταστρατηγώντας κάθε διαδικασία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εντείνει τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις:

  • Μετέτρεψε σε φρούριο, σφραγισμένο από παντού, το χλιδάτο ξενοδοχείο που έχει ορίσει για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.
  • Μίσθωσε μπράβους της νύχτας, «φουσκωτούς», διαλεγμένα άτομα από σχολές πολεμικών τεχνών, άτομα δηλαδή παντελώς άσχετα με το συνδικαλιστικό κίνημα και τις διαδικασίες του, στα οποία έδωσε τη «δικαιοδοσία» να ελέγχουν τα στοιχεία των αντιπροσώπων (με προφανή «προτίμηση» στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ).
  • Με τον παραπάνω «μισθωμένο» στρατό, οι εργατοπατέρες έχουν στήσει 4 σημεία ελέγχου (!) προκειμένου να μπορέσει να μπει ένας αντιπρόσωπος στο χώρο του ξενοδοχείου, με το σχετικό χρονικό διάστημα να υπερβαίνει ακόμα και τη μισή ώρα. Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ μάλιστα καταγγέλλουν ότι και μετά απ' αυτόν τον τετραπλό έλεγχο, όταν κινούνται στο χώρο δέχονται και νέες οχλήσεις από άσχετους οι οποίοι τους ζητούν να δώσουν ξανά τα στοιχεία τους!
  • Το παραπάνω «σφράγισμα» του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με το όλο «face control» που έχει στηθεί, βάζει σε κίνδυνο τους εκατοντάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους και τους επίσης εκατοντάδες εργαζόμενους του ξενοδοχείου, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής διέξοδος αν συμβεί οτιδήποτε, παρά κάτι... χαραμάδες που με το ζόρι περνάει ένας άνθρωπος!
  • Πρωτοκλασάτα στελέχη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εκτοξεύουν απειλές ενάντια σε αντιπροσώπους της ΔΑΣ.
  • Απαγόρευσαν ακόμα και την παρουσία δημοσιογράφων στο συνέδριο, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν πάρα πολλά να κρύψουν, ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν σε μια στημένη διαδικασία, κεκλεισμένων των θυρών, με μπράβους, νόθους και εργοδότες, αυτό που θα έπρεπε να είναι μία από τις σημαντικές διαδικασίες για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των αγώνων της.
Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις ενάντια στα σχέδια για «συνέδριο» μπράβων, νόθων και εργοδοτών


Απέναντι σε αυτήν την κλιμάκωση των μαφιόζικων μεθοδεύσεων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, από χτες το πρωί οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, συνδικαλιστές από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, παράλληλα με την προετοιμασία της απογευματινής κινητοποίησης στην πόλη, πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για την καταγγελία τους και το ξεσκέπασμά τους.

Σε δήλωσή του έξω από το ξενοδοχείο - φρούριο, ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ εκλεγμένος με τη ΔΑΣ, κατήγγειλε το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ προετοιμάζει «ένα συνέδριο όπως και το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με δεκάδες μπράβους, ανθρώπους της νύχτας».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από αντιπροσωπείες της ΔΑΣ και της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ, τόσο προς τον αστυνομικό διευθυντή όσο και προς τον εισαγγελέα, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του συνεδρίου με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Επιπλέον, τα παραπάνω καταγγέλθηκαν και στους πέντε δικαστικούς αντιπροσώπους που ορίστηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για τη διεξαγωγή των διαδικασιών του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στους οποίους επίσης στάλθηκε το εξώδικο της ΔΑΣ όπου περιγράφονται με ακρίβεια τα γεγονότα που δείχνουν πως τουλάχιστον 66 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, είτε γιατί «εκλέχθηκαν» με διαδικασίες - μαϊμού ή από «σωματεία» - φαντάσματα, είτε γιατί είναι εργοδότες και όχι εργαζόμενοι.

Αυτή η μικρή μπαλκονόπορτα είναι η μοναδική είσοδος και έξοδος στο ξενοδοχείο
Αυτή η μικρή μπαλκονόπορτα είναι η μοναδική είσοδος και έξοδος στο ξενοδοχείο
Μετά την παρέμβαση στον αστυνομικό διευθυντή της Ρόδου, ο Ν. Παπαγεωργίου επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Συνέδριο ζωσμένο με αστυνομικές δυνάμεις και με δεκάδες μπράβους μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου δεν μπορεί να γίνει. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα συνδικάτα έχουν πείρα. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εκτεθούν ακόμα περισσότερο. Και η κυβέρνηση, και η συνδικαλιστική μαφία, και οι δυνάμεις καταστολής».

Αντίστοιχα, μετά την παρέμβαση στον εισαγγελέα, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ εκλεγμένος με τη ΔΑΣ, τόνισε: «Απαιτούμε να γίνει ένα συνέδριο εργατών όπου θα συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Αντί γι' αυτό, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - και σ' αυτό ευθύνη φέρουν και το αστικό κράτος και η αστική Δικαιοσύνη - προσπαθεί να κάνει ένα συνέδριο όπου κουμάντο θα κάνουν άνθρωποι της νύχτας, που έχουν προσληφθεί από σχολές πολεμικών τεχνών, που ασκούν τρομοκρατία από το πρωί στους συνέδρους. Το ταξικό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να το αποτρέψει».

Τέλος, η Χαρά Μαρούλη, δικηγόρος των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, σημείωσε: «Αποδεικνύεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η καταγγελία της ΔΑΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, που μιλάει για μαφιόζικες μεθόδους. Για να μπει κανείς μέσα στο ξενοδοχείο πρέπει να περάσει από τέσσερα σημεία ελέγχου, να δώσει τα στοιχεία του σε φουσκωτούς, μπράβους της νύχτας και όχι στις αρμόδιες επιτροπές της ΓΣΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διάτρητες διαδικασίες «fast track» για να κουκουλωθεί η νοθεία (2020-02-26 00:00:00.0)
Το μήνυμα είναι ένα: Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για συνδικάτα στα χέρια εργατών! (2019-04-06 00:00:00.0)
Αχρήστευσαν τα μαφιόζικα σχέδια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (2019-04-05 00:00:00.0)
Πληρωμένες συκοφαντικές καταχωρίσεις (2019-04-04 00:00:00.0)
Σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» ετοιμάζει τις βρωμοδουλειές της η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (2019-04-03 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών (2019-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ