Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική πορεία - μήνυμα για τη σημερινή συγκέντρωση

Εξω από το χλιδάτο «Ρόδος Παλάς», όπου προγραμματίζεται να γίνει το συνέδριο, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού εργαζόμενοι από τη Ρόδο και όλη τη χώρα

Με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Ρόδου, κορυφώθηκαν οι χτεσινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Στην κινητοποίηση, μαζί με τους δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, συμμετείχε πλήθος συνδικαλιστών από όλη τη χώρα, μαζί με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της Ρόδου. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, το ραντεβού των εργαζομένων ανανεώθηκε για σήμερα Πέμπτη στην κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «Ρόδος Παλάς».

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Καλωσόρισε τα σωματεία και τους συνδικαλιστές απ' όλη τη χώρα που δίνουν τη μάχη στη Ρόδο, σημειώνοντας ότι «οι συναγωνιστές από τη Ρόδο πρόσφεραν χωρίς δεύτερη σκέψη τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν, οργάνωσαν τη σίτιση, τη μεταφορά τους.

Αυτή είναι η απάντηση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αναρωτιέται ποιος πληρώνει για να μετακινούνται οι εργαζόμενοι και τους χαλάνε τη σούπα! Οι εργάτες πληρώνουν. Γιατί ξέρουν ότι αυτά τα χρήματα πιάνουν τόπο, μεταφράζονται σε αγώνες, δεν μπαίνουν ούτε σε τσέπες, ούτε γίνονται πολυτελή ζωή. Παίρνοντας μέρος στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Και εδώ στη Ρόδο. Με ζωντανά συνδικάτα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ξεπερνώντας τεράστιες δυσκολίες και οικονομικές, την ίδια στιγμή που η ΓΣΕΕ διαχειρίζεται προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ».


Αναφέρθηκε στις περιοδείες που έγιναν τις τελευταίες μέρες στο νησί και μετέφερε όσα άκουσαν και είδαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ: «"Δεν έχουμε Σωματείο", έλεγαν χαρακτηριστικά οι οικοδόμοι στις περιοδείες. Παρακολουθώντας με οργή τον πρόεδρο, εντελώς ξετσίπωτα, πετώντας και το τελευταίο φύλλο συκής, να κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων. Του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που διεξάγεται το υποτιθέμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και έχουν μετατρέψει σε φρούριο.

Αντίστοιχα, η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του μεγαλύτερου κλάδου της περιοχής, που φτάνει τους 25.000 εργαζόμενους στο νησί της Ρόδου, αντί να οργανώνει την πάλη, τη διεκδίκηση των εργαζομένων οι οποίοι στην κυριολεξία στενάζουν, επιδίδεται σε προεκλογικό αγώνα, για να εκλέξει δήμαρχο το αφεντικό τους! Δεν δίστασαν να παίξουν οι ίδιοι ρόλο στην πρόσληψη ύποπτων στοιχείων που τους φόρεσαν γιλεκάκια για να τους παρουσιάσουν σαν εργάτες που περιφρουρούν δήθεν το συνέδριο».

Αναφέρθηκε τέλος σε συνδικαλιστές της περιοχής «ακόμα και δικοί τους, δεμένοι σε έναν μηχανισμό με χίλια νήματα, που έρχονται και μας ενημερώνουν, μας προειδοποιούν για τις βρωμιές τους, αναγνωρίζουν ότι έχουμε δίκιο. Τώρα πρέπει να κάνουν το βήμα, να συγκρουστούν, να κόψουν τους δεσμούς με αυτή την κατάσταση, να συναντηθούμε. Ας διαφωνούν μαζί μας, ας μη συμφωνούμε σε όλα».

Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα συνδικάτα!

Ο Κ. Γιαννόπουλος
Ο Κ. Γιαννόπουλος
Με χαιρετισμό «στους συναγωνιστές μας, που αυτή την ώρα βρίσκονται στην ιστορική για το εργατικό κίνημα Καισαριανή και γιορτάζουν αγωνιστικά μαζί με συνδικαλιστές αντιπροσώπους της ΠΣΟ από όλο τον κόσμο τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ», ξεκίνησε την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και πρόσθεσε:

«Να ποιοι διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται και σήμερα εδώ στη Ρόδο: Από τη μια οι κηφήνες εντολοδόχοι των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη το εργατικό κίνημα που κλιμακώνει τον αγώνα του καθημερινά».

Στη συνέχεια της ομιλίας του σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Με τη σημερινή μας συγκέντρωση και παρουσία εδώ στη Ρόδο, τα ταξικά συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, υλοποιούμε την υπόσχεση, το μήνυμα που έχουμε στείλει εδώ και μέρες προς τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ: Οτι όπου και να πάνε, όπου και να κρυφτούν, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα από το ταξικό κίνημα.

Εδώ και μέρες έκρυβαν για άλλη μια φορά τον τόπο που θα διεξαχθεί το συνέδριο των νόθων και των εργοδοτών. Τώρα αποδεικνύεται ότι ήθελαν να στήσουν ένα απόρθητο φρούριο, γεμάτο με μπράβους. Για να στήσουν ένα συνέδριο με "φαστ τρακ" διαδικασίες, χωρίς καμία κουβέντα για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, για την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου, όπου είναι και η πραγματική αιτία. Για να συνεχίζουν απερίσπαστοι τις βρωμοδουλειές τους».

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Ρόδο
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Ρόδο
Ο Γ. Στεφανάκης σημείωσε ακόμα ότι «αυτός ο συσχετισμός που υπάρχει σήμερα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αλλάξει, προς όφελος των εργαζομένων. Ετσι θα γίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι πιο δυνατοί, έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε νέες κατακτήσεις, να βάλουμε εμπόδια στη μεγάλη επίθεση που δεχόμαστε».

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Και επειδή όλες αυτές τις μέρες μάς έκρυβαν τον τόπο του συνεδρίου, για να μη τους ξεφωνίσουν οι εργάτες, τους λέμε: Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα εργατικά συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ! Είμαστε και θα είμαστε απέναντί σας, θα σας αποκαλύπτουμε όπου και να πάτε, όπου και να κρυφτείτε. Η απαίτησή μας να καθαρίσει το εργατικό κίνημα από τη βρωμιά τους θα γίνει πράξη!».

Στη συγκέντρωση παρέμβαση έκανε επίσης ο Γ. Τζαβάρας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος. Ακολούθησε πορεία με συνθήματα όπως «Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», «Εξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα» και «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις στο μισθό, είναι η απαίτηση των εργατών».


Ο Γ. Στεφανάκης
Ο Γ. Στεφανάκης

Ο Γ. Τζαβάρας
Ο Γ. Τζαβάρας

Από την πορεία που ακολούθησε
Από την πορεία που ακολούθησε
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περαστικά (2019-05-02 00:00:00.0)
Οταν η αστική προπαγάνδα «νοιάζεται» για την εργατική τάξη και το κίνημά της (2019-04-27 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το κάλεσμα αυτής της ελπιδοφόρας μάχης (2019-04-06 00:00:00.0)
Με μοιρασμένους ρόλους στοχοποιούν την προσπάθεια να «ανασάνει» το κίνημα (2019-04-06 00:00:00.0)
Μετέτρεψαν το κτίριο της ΓΣΕΕ σε κέντρο ενημέρωσης και αγώνα (2019-04-05 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια στην καταστρατήγηση κάθε διαδικασίας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ (2019-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ