Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Αγωνιστικός πόλος στο αναπηρικό κίνημα

Θα συμμετάσχει στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, ετοιμάζει αγωνιστικές εκδηλώσεις για την 3 Δεκέμβρη 2001, και θα πραγματοποιήσει νέα πανελλαδική σύσκεψη στο τέλος του χρόνου

Αποφασιστική παρέμβαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα ζητήματα της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, για τα δικαιώματα των αναπήρων στη δουλιά, για την προάσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και την επιδοματική πολιτική, προετοιμάζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών του αναπηρικού κινήματος, όπως αποφασίστηκε σε πλατιά πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες.

Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστές του χώρου των αναπήρων, εκτίμησε ως θετική την ανταπόκριση από τον ευρύτερο χώρο των αναπήρων στη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα και σημαντική επιτυχία την κινητοποίηση που έγινε για τα προβλήματα των αναπήρων την 1.11.2001 στο κέντρο της Αθήνας.

«Οι ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες στηρίζουν την Επιτροπή Αγώνα ως ανάγκη των καιρών για τη συγκρότηση του αγωνιστικού και ανυπότακτου πόλου του αναπηρικού κινήματος» εκτίμησε η Επιτροπή, η οποία προγραμματίζει σειρά αγωνιστικών εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, καλεί τους ανάπηρους να συμμετάσχουν μαζικά στο γιορτασμό για την 28η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Ιδιαίτερα η Επιτροπή καλεί σε μαζική συμμετοχή των αναπήρων στη μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη 2001. Στις 16.11.2001 η Επιτροπή θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 5:30 μμ και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Η αγωνιστική δράση της Επιτροπής για το 2001 θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση πολύμορφων αγωνιστικών εκδηλώσεων για την 3η του Δεκέμβρη, Μέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

Στο τέλος του χρόνου, θα πραγματοποιηθεί νέα πλατιά πανελλαδική παναναπηρική σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ