Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΜΙΣΕΑ - ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Η ανάπτυξή τους είναι τραγωδία, κόβουν θεραπείες απ' την αναπηρία... »

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στα νέα χτυπήματα της κυβέρνησης στην Ειδική Αγωγή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα ενάντια στις νέες περικοπές σε θεραπείες και επιδόματα των αναπήρων, ενάντια στο ρήμαγμα των ανεπαρκέστατων δομών Ειδικής Αγωγής.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) - το οποίο πραγματοποίησε επίσης χτες κλαδική απεργία -, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα παραβρέθηκε και χαιρέτισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Μετά από 3 μνημόνια στρέφουν τους ανάπηρους προς τη μαύρη τρύπα του άθλιου και βάρβαρου συστήματος». Αναφέρθηκε ακόμα στις τεράστιες ελλείψεις στον δημόσιο τομέα αποκατάστασης. Στηλίτευσε την κυβέρνηση για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και βάζει στο ζύγι «κόστους - οφέλους» όλες τις ανθρώπινες ανάγκες και δικαιώματα.

Στη συνέχεια, η Γιώτα Πολάτου, μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την προσφιλή της τακτική της παραπλάνησης, αναφέρει ότι διεύρυνε τις παθήσεις που εντάσσονται στις παροχές υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, ενώ στην πραγματικότητα προσπάθησε να συγκαλύψει το «μαχαίρι» που έπεσε στην κρατική χρηματοδότηση του προϋπολογισμού στην Ειδική Αγωγή και τις περικοπές των παροχών στις υπηρεσίες. «Οι οικογένειες είμαστε αναγκασμένες να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουμε ακόμα περισσότερα για τις θεραπείες στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε.


Ο Γιάννης Ρόμπας, εκ μέρους των γονιών της στέγης «Ελπίς», κατήγγειλε τόσο την κυβέρνηση όσο και την ιδιοκτησία της στέγης, που πετά στο δρόμο 40 παιδιά με αναπηρίες, επειδή το κέντρο αλλάζει αντικείμενο, ώστε να γίνει ακόμα πιο κερδοφόρο. Ανέδειξε την ανάγκη για δημόσιες δομές, υψηλών προδιαγραφών.

Η Σοφία Σκλαβενίτη, πρόεδρος του ΣΕΜΙΣΕΑ, ανέδειξε τις τραγικές συνθήκες εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο και επισήμανε ότι η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ είναι ζωτικής σημασίας, ζήτημα που αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους γονείς, που πρέπει να έχουν την απαίτηση οι θεραπευτές των παιδιών τους να μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

Ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, κάλεσε εργαζόμενους, γονείς και αναπήρους σε ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα - καρμανιόλα που προωθεί η κυβέρνηση.

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία των φορέων απαίτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις που έκλεισαν το δρόμο.

Στην απάντηση που έλαβαν ότι αν θέλουν μπορούν να επιδώσουν το ψήφισμά τους στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, ανταπάντησαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Ο Γιώργος Μπίλης, γραμματέας του Πανελλαδικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), κατήγγειλε την «υποδοχή» των αναπήρων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), η πρόεδρός της, Γεωργία Κουρή, αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας μιας γερής, ανασυγκροτημένης και διευρυμένης σε δυνάμεις Ομοσπονδίας. Απέναντι στην απαξίωση των προηγούμενων χρόνων από τις δυνάμεις που πλειοψηφούσαν, τόνισε ότι παλεύουμε για Ομοσπονδία αγωνιστική, ταξική, ασπίδα για εργαζόμενους, ανθρώπους με αναπηρία, παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ