Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Για τις 19 Ιούνη αναβλήθηκε η δίκη που έγινε την περασμένη Τετάρτη και αφορά 60 περίπου συμβασιούχους «παρατασιούχους» εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου Πάτρας. Από το πρωί, έξω από τα δικαστήρια, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές έκαναν συγκέντρωση απαιτώντας την παραμονή τους στη δουλειά και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας και Χρήστος Κορδάς.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ από τις 24/12/2015 κι έκτοτε, με τρεις παρατάσεις αλλά και με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα. Για άλλη μία φορά, η δημοτική αρχή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις εργασίας, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναβολή της δίκης (για τις 30 Ιούλη) αποφάσισε το δικαστήριο και για 26 εργαζόμενους συμβασιούχους «παρατασιούχους» του δήμου Χαϊδαρίου. Και αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ από το 2015 κι έκτοτε, με τρεις παρατάσεις, καθώς και με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, συνεχίζουν να εργάζονται.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μιχάλης Σελέκος, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζομένων, σε μόνιμες θέσεις εργασίας, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ