Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγέλλουν τραμπούκικη επίθεση εργοδότη

Την τραμπούκικη συμπεριφορά εργοδότη απέναντι σε εργαζόμενο που διεκδίκησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Οπως συγκεκριμένα αναφέρουν, ο εργοδότης στην επιχείρηση «Α. ΧΙΛΙΟΣ» επιτέθηκε και χτύπησε εργαζόμενο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στον οποίο οφείλει δεδουλευμένα. Μάρτυρας στην επίθεση ήταν και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου. Για το ζήτημα των δεδουλευμένων είχε προηγηθεί εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από καταγγελία του εργαζόμενου.

«Είναι προσφιλής τακτική του παραπάνω εργοδότη να απειλεί είτε ο ίδιος είτε με μπράβους της νύχτας τους εργαζόμενους που "τολμούν" να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους», καταγγέλλουν τα δύο σωματεία. Οπως υπενθυμίζουν, πρόσφατα είχαν καταγγείλει παρεμφερές περιστατικό, «που συνέβη μέσα στο Λιμεναρχείο του Περάματος και συγκεκριμένα την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018». Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πλοίο («STRATEGIC ENDEAVOR») όπου, μεταξύ άλλων, εργαζόταν και συνεργείο της επιχείρησης «Α. ΧΙΛΙΟΣ», διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος. «Στη διαδικασία της σύνταξης του δελτίου ελέγχου που βεβαίωνε την παράβαση, μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη μεικτή Επιτροπή Ελέγχου απειλήθηκε ευθέως από τον παραπάνω εργοδότη για τη ζωή της οικογένειάς του και του ίδιου», τονίζουν τα σωματεία, που έχουν κάνει τις καταγγελίες τους γνωστές στις αρμόδιες αρχές.

«Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει, τα Σωματεία μας θα είναι πάντα τείχος απέναντι στην αυθαιρεσία τους, πολύ περισσότερο απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές», καταλήγουν τα σωματεία. Ζητούν την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών της επιχείρησης προς τον εργαζόμενο, ενώ διεκδικούν οι αρμόδιες αρχές να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα «ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι απέναντι στις ορέξεις αυτών που μας βλέπουν αναλώσιμους, με μόνο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ