Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για την Υγεία στην Ελευσίνα

Κινητοποίηση για την Υγεία, με συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στην Ελευσίνα και μαχητική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποίησαν, την περασμένη Τρίτη, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας - Μαγούλας, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας/Ειδυλλίας, του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ελευσίνας.

Βασικά αιτήματα των διοργανωτών είναι τα εξής: Λήψη όλων των μέτρων για την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και επαγγελματικών ασθενειών. Ουσιαστικός έλεγχος της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό. Ενταξη της ΤΟΜΥ Ελευσίνας στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας, με μόνιμη κρατική χρηματοδότηση. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το «Θριάσιο» Νοσοκομείο και να εξασφαλιστεί πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα σε Μάνδρα και Μαγούλα. Να λειτουργήσει Περιφερειακό Ιατρείο στις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας. Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Ν. Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων, ενώ μίλησαν επίσης ο Α. Ταμπουρατζής, εκ μέρους του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, η Γλυκερία Σδούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας, και η Ε. Χόνδρου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μ. Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, που ξεκίνησε εκφράζοντας τη συμπαράσταση των συγκεντρωμένων «στους δεκάδες επικουρικούς γιατρούς, μέσω ΕΣΠΑ, που είναι δύο μήνες απλήρωτοι, στους επικουρικούς και συμβασιούχους συναδέλφους του Κέντρου Υγείας και της ΤΟΜΥ Ελευσίνας που καθυστερούν συστηματικά οι πληρωμές τους, στους εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας Ελευσίνας που με ευθύνη της δημοτικής και περιφερειακής αρχής είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη του 2018, αλλά και στους χιλιάδες ανέργους και απλήρωτους της περιοχής μας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης.

Γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα για μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, που στην περιοχή μας και πανελλαδικά δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες».

«Δεν ανεχόμαστε», τόνισε, «να ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή με έντονη περιβαλλοντική μόλυνση, όπου τα "εργατικά ατυχήματα" είναι σχεδόν καθημερινά και οι επαγγελματικές ασθένειες "θερίζουν", και οι δημόσιες μονάδες Υγείας να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε».

Παναττική στάση εργασίας χτες στα δημόσια νοσοκομεία

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τ. Πετρόπουλο. Ο υφυπουργός απέρριψε το αίτημα για ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα ΒΑΕ και ανέφερε ότι τον Μάη θα συγκροτηθεί Επιτροπή του υπουργείου Εργασίας που θα εξετάσει τα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ