Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Μετατρέπει τα λιμάνια της χώρας σε ΝΑΤΟικούς ναυστάθμους

Motion Team

Σε ΝΑΤΟικούς και ευρωΝΑΤΟικούς ναυστάθμους ετοιμάζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει λιμάνια της Ελλάδας, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί την προώθηση των εγκληματικών σχεδιασμών των φονιάδων των λαών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό προβλέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Αμυνας το οποίο ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και φέρει τον τίτλο «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

Το «ζουμί» του νομοσχεδίου είναι το άρθρο 39, για το οποίο η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι διαλύει την Υπηρεσία Υποδοχής Πλοίων και Πολεμικής Χρησιμοποίησης Λιμένων και την επανασυστήνει χωρίς αυτήν τη φορά να αναφέρονται με ρητό τρόπο όσα ίσχυαν όσον αφορά τη συγκρότηση, τη σύσταση, την οργάνωση και τη λειτουργία της. Αυτά θα καθορίζονται με Προεδρικά Διατάγματα που θα είναι στη βάση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τον Σεπτέμβρη του 2009 μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του στρατηγείου του ΝΑΤΟ και «επιτρέπει η χώρα να γίνει κυριολεκτικά ένα ξέφραγο αμπέλι όπου να μπορούν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις να εγκατασταθούν όπου θέλουν, όπως θέλουν, να δρουν όπως θέλουν με το άλλοθι ότι είμαστε χώρα του ΝΑΤΟ».

«Αυτό σημαίνει - τόνισε - ΝΑΤΟικοί και ευρωΝΑΤΟικοί ναύσταθμοι όπου θέλει το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα για να καλύπτει τις ανάγκες του».

Στο νομοσχέδιο περιέχονται ακόμα ρυθμίσεις που αφορούν στους στρατεύσιμους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όπως μείωση της στρατιωτικής θητείας για τρίτεκνους και πολύτεκνους και για τους αντιρρησίες συνείδησης, γραφεία νομικής στήριξης και προστασίας στελεχών και συνδρομή επιτελείων για τυχόν περιπτώσεις κακοδιοίκησης κ.ά., όπου, όπως σημείωσε η Λ. Κανέλλη, αν και κάποια είναι σε θετική κατεύθυνση, είναι ρυθμίσεις αποσπασματικές, ενώ υπερτερεί η γενική κατεύθυνση του νομοσχεδίου και γι' αυτό το ΚΚΕ το καταψηφίζει.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το νομοσχέδιο χωρίς να αναφέρουν λέξη για το άρθρο 39, ενώ κάλυψαν τη συμφωνία τους σηκώνοντας κουρνιαχτό κυρίως για τη ρύθμιση της νομικής στήριξης, κάνοντας λόγο για παράκαμψη της ιεραρχίας. Καταψήφισε και η ναζιστική Χρυσή Αυγή προσπερνώντας και αυτή την επίμαχη διάταξη. Η Ενωση Κεντρώων ψήφισε «παρών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στον υπουργό Αμυνας, ο οποίος λίγο πριν είχε σημειώσει ότι για το νομοσχέδιο το υπουργείο πήρε υπόψη του πως «οι ελληνικές ΕΔ αποτελούν παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όσο και παγκοσμίως», ανέφερε ότι «η αποστολή των ΕΔ της χώρας είναι η διασφάλιση των συνόρων, δηλαδή της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αποκλειστικά» και διερωτήθηκε «στο Αφγανιστάν, ο ελληνικός στρατός είναι παράγοντας ασφάλειας;» για να τονίσει ότι «από τότε που είναι η χώρα μας στο ΝΑΤΟ, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει πλήρως ενταχθεί σε όλους τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που πάντα ήταν το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, ο αδίστακτος δολοφόνος των λαών, για την κυριαρχία του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεκπαιδεύσεις με την Τουρκία για την υλοποίηση του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού (2020-06-23 00:00:00.0)
Ενταγμένο στο συνολικό αντιλαϊκό πλαίσιο για τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων (2016-07-22 00:00:00.0)
Προς ...«αξιοποίηση» η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων (2016-07-07 00:00:00.0)
To νομοσχέδιο της κυβέρνησης και οι ανάγκες των στρατιωτικών (2016-01-19 00:00:00.0)
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο (2010-09-15 00:00:00.0)
Το σχέδιο νόμου "για τη στρατολογία" (1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ