Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Σήμερα η συνάντηση στο Βλαδιβοστόκ

Το πρώτο τους τετ α τετ θα έχουν σήμερα οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βλαδιβοστόκ της Ανατολικής Ρωσίας (Ειρηνικός), που από μόνο του αναδεικνύει την προσπάθεια της Μόσχας να αποκτήσει πιο ισχυρό ρόλο σε κρίσιμα «ανοιχτά» «μέτωπα», αλλά και τη συνθετότητα που αποκτούν οι συνομιλίες γύρω από την Κορεατική Χερσόνησο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα αντιλαμβάνεται πολύ καλά τις κινήσεις άλλων κέντρων (πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ και της Κίνας) με «μοχλό» το Κορεατικό, τονίζοντας: «Κι άλλες χώρες καταβάλλουν επίσης προσπάθειες για μια διευθέτηση (σ.σ. του Κορεατικού)... όλες οι προσπάθειες αξίζουν υποστήριξης αν υπηρετούν τον στόχο της αποπυρηνικοποίησης», η οποία βέβαια για τη Μόσχα δεν αφορά μόνο τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγιάνγκ αλλά και την απομάκρυνση πυρηνικών και άλλων υπερσύγχρονων όπλων των ΗΠΑ από τη Χερσόνησο, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς και στη Ρωσία. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η σημερινή συνάντηση δεν αφορά καμιά προσπάθεια να επιστρέψει η Πιονγιάνγκ στις εξαμερείς διαβουλεύσεις (Βόρεια και Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία) που «πάγωσαν» πριν από κάποια χρόνια.

Από τη μεριά του, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης - που έφτασε στο Βλαδιβοστόκ χτες - μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο «Rossiya-24» δήλωσε ότι έφτασε στη Ρωσία με τα πιο θερμά συναισθήματα και εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψή του να είναι «πετυχημένη και χρήσιμη». Ακόμα ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν θα συζητηθούν όχι μόνο το κορεατικό ζήτημα και η επίλυσή του αλλά και «με λεπτομέρειες, η ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ