Τετάρτη 8 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Επιβεβαιώθηκε χτες από το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λίου Χε, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον αύριο Πέμπτη για διμερείς εμπορικές συνομιλίες ύστερα από πρόσκληση υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, παρά τους δασμούς 25% που ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σειρά εισαγόμενων κινεζικών προϊόντων.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--Αποσύρει την υποστήριξή του από τον επικεφαλής υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός και πρόεδρος του εθνικιστικού «Fidesz», Βίκτορ Ορμπαν, με τη δικαιολογία ότι ο Γερμανός υποψήφιος «προσέβαλε» την Ουγγαρία. Για το συγκεκριμένο κόμμα έχει ανασταλεί η συμμετοχή του στο ΕΛΚ.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Τράπεζα Λιβάνου ανέστειλαν χτες για τρεις μέρες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με την ελπίδα ότι θα αποσπάσουν κυβερνητική δέσμευση για ακύρωση των σχεδίων περικοπών σε μισθούς και επιδόματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, υπό τις πιέσεις των ξένων δανειστών.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Σφοδρή χιονόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξαν χτες τη Ρουμανία, με αποτέλεσμα αυτοκινητόδρομοι να έχουν κλείσει σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τον Τζούλιαν Ασάνζ, Αυστραλό ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», που συνελήφθη με διάφορα προσχήματα πριν από μερικές βδομάδες στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στη Βρετανία, επισκέφθηκε χτες στη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου η Καναδή ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβίστρια Πάμελα Αντερσον, μαζί με τον Ισλανδό δημοσιογράφο - αρχισυντάκτη των «WikiLeaks», Κρίστεν Χράφνασον. Η Αντερσον, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Τζούλιαν Ασάνζ, απηύθυνε έκκληση για υποστήριξη του αγώνα «να σωθεί η ζωή του πιο αθώου ανθρώπου στον κόσμο».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν απέρριψε το αίτημα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων να έχουν πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και των επιχειρήσεών του της τελευταίας εξαετίας. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία, πρώτα ως υποψήφιος και σήμερα ως Πρόεδρος, καταργώντας ένα προηγούμενο που ίσχυε για τους Αμερικανούς Προέδρους από την εποχή του σκανδάλου Ουοτεργκέιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ