Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέες απειλές Νετανιάχου για μεγαλύτερο αιματοκύλισμα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νέες απειλές σε βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσε χτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε σε στρατιωτικό κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου προέβλεψε σύντομα «ανάφλεξη συγκρούσεων» στη Λωρίδα της Γάζας, επιχειρώντας παράλληλα να καλύψει τις εγκληματικές επιδρομές που εξαπέλυσε σε βάρος των Παλαιστινίων της περιοχής το Σαββατοκύριακο ο ισραηλινός στρατός. Ισχυρίστηκε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ενήργησαν «με αποφασιστικότητα απέναντι σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Γάζα», για να διαφυλάξουν τάχα «την ασφάλεια του Ισραήλ». Προφανώς ο Νετανιάχου συμπεριλαμβάνει στα λεγόμενα «τρομοκρατικά στοιχεία στη Γάζα» παιδάκια ενάμιση έτους, αγέννητα μωρά, έγκυες μητέρες, δηλαδή ξεκλήρισμα οικογενειών με γονείς και παιδιά, που ήταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές βόμβες.

Η ισραηλινή θρασύτητα ενθαρρύνεται όσο περνά ο καιρός και από την ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που οξύνει τις εντάσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή απειλώντας με σκληρότερες πιέσεις το Ιράν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου μεγαλύτερου αιματοκυλίσματος των λαών της περιοχής...

Το ίδιο 24ωρο, πηγές προσκείμενες στην παλαιστινιακή οργάνωση «Χαμάς», που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, είπαν στη λιβανέζικη εφημερίδα «Αλ Ακμπαρ» πως είναι πιθανός νέος γύρος συγκρούσεων στην περιοχή, σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν τιμήσει όλους τους όρους της εκεχειρίας μέσα στις επόμενες λίγες μέρες. «Ο επόμενος γύρος θα είναι πιο εντατικός και σκληρός, καθώς η απάντηση στην πολιτική των δολοφονιών θα είναι διαφορετική και θα συμπεριλαμβάνει μεγάλα χτυπήματα στο κέντρο, ιδιαίτερα στο Τελ Αβίβ, πέρα από τη χρήση άλλων στρατιωτικών εργαλείων», είπαν στελέχη της «Χαμάς» στην εφημερίδα «Αλ Ακμπαρ».

Μποϊκοτάζ στη Eurovision της Ιερουσαλήμ!

Στο μεταξύ, χτες εκπρόσωποι της Ενωσης Παλαιστίνιων Καλλιτεχνών έκαναν νέα έκκληση σε καλλιτέχνες και πολίτες χωρών της Ευρώπης να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ την επόμενη βδομάδα, θεωρώντας πως η διοργάνωση θα χρησιμοποιηθεί από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σαν «πλυντήριο» του σκληρού ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ, που εφαρμόζει σε βάρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης.

Η Ενωση Παλαιστίνιων Καλλιτεχνών θύμισε επιπλέον πως ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision ξεκινά στις 14 Μάη, ημερομηνία κατά την οποία πέρσι είχαν σκοτωθεί πολλές δεκάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού, επειδή «τόλμησαν» να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ