Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στο Ορεγκον

ΣΑΛΕΜ.--

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν προχτές δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Ορεγκον των δυτικών ΗΠΑ. Μεταξύ των μισθολογικών και εκπαιδευτικών αιτημάτων ξεχωρίζει αυτό της αύξησης των πολιτειακών δαπανών για τα σχολεία, ώστε να μειωθούν τα τμήματα με υπεράριθμους μαθητές, να αντικατασταθούν τα παλιά σχολικά βιβλία, να ξαναμπούν στα σχολεία γυμναστές και καθηγητές μουσικής και να αποκτήσουν προσωπικό οι σχολικές βιβλιοθήκες που έχουν αφεθεί εδώ και χρόνια στην τύχη τους.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες, ολιγόωρες στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις σε κεντρικές πόλεις του Ορεγκον αλλά και συσσίτια για τους μαθητές φτωχών λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στο Ορεγκον πραγματοποιούνται μερικούς μήνες μετά τους αγώνες που έκαναν πέρσι άλλοι συνάδελφοί τους στη Δυτική Βιρτζίνια, στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα, στο Κεντάκι και την Αριζόνα, κατακτώντας μισθολογικές αυξήσεις και περισσότερες δημόσιες δαπάνες για τα σχολεία των πολιτειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ