Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τροπολογία για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών

Eurokinissi

Τροπολογία που προβλέπει τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών κατέθεσε την Παρασκευή το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Πρόκειται για την 5η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ σε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας. Οι άλλες 4 προβλέπουν την κατάργηση της διάταξης που εμποδίζει την κήρυξη της απεργίας, την κατάργηση της διάταξης για τη μείωση του αφορολόγητου, την ανακούφιση και ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών από τα χρέη τους προς την Εφορία και τους ΟΤΑ (βλέπε και σελ. 10).

Στην αιτιολογική έκθεση της νέας προτεινόμενης τροπολογίας μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Οι διευρυμένες ανάγκες, όπως καταγράφονται διαχρονικά στους τομείς της πυρασφάλειας, της δασοπροστασίας, της αντιπλημμυρικής και της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας και οι τραγικές συνέπειες που έχουν σε βάρος των δασικών οικοσυστημάτων, των δημόσιων υποδομών, της περιουσίας και της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων, που προκύπτουν για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό των αρμόδιων φορέων, δηλαδή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. (...)

Με δεδομένα λοιπόν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία της χώρας και κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, το ΚΚΕ καταθέτει την κάτωθι τροπολογία για να εξασφαλιστούν σταθερές σχέσεις εργασίας για τους 1.466 πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και για τους 1.250 Συμβασιούχους Πυροσβέστες».

Το άρθρο της τροπολογίας έχει ως εξής: «"Κάλυψη και σύσταση οργανικών θέσεων στο υπουργείο Εσωτερικών ή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας"

Οι ήδη υπηρετούντες πενταετούς θητείας υπάλληλοι στο Πυροσβεστικό Σώμα που παρατάθηκε η θητεία τους για πέντε ακόμη έτη με την υπ' αριθ. 9531 οικ. Φ.300.2/13-02-2017 απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος "Απόφαση ανανέωσης της θητείας χιλίων τετρακοσίων εξήντα έξι (1.466) Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα" και οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο μόνιμο προσωπικό του, καθώς και οι 1.250 απασχολούμενοι με σύμβαση κατά την αντιπυρική περίοδο εποχικοί πυροσβέστες, καταλαμβάνουν μόνιμες οργανικές θέσεις, και σε περίπτωση έλλειψης οργανικών θέσεων συστήνονται νέες, υπαγόμενες στο υπουργείο Εσωτερικών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία της χώρας ή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της. Για όλη τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν τομείς πυροπροστασίας και πρόληψης του Πυροσβεστικού Σώματος. Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου απασχολούνται με τα νέα καθήκοντα πρόληψης, φύλαξης και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων καθώς και με εκχιονισμούς των οδικών δικτύων της χώρας, με αντιπλημμυρικές και αντισεισμικές παρεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ