Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξάγουν μαγιά από αρχαία δοχεία προκειμένου να παρασκευάσουν μπίρα, παρόμοια με εκείνη που έπιναν οι φαραώ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια. Η μπίρα έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6% και γεύση παρόμοια με την μπίρα που παράγεται από σιτάρι.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αντιδράσεων της αντιπολίτευσης που εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής του Τζόκο Γουιντόντο στην Προεδρία της χώρας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020, προέτρεψε το Κογκρέσο να νομοθετήσει σχετικά ώστε να εξασφαλίσει σε όλη τη χώρα τα δικαιώματα των γυναικών στην έκτρωση, μετά τα απαράδεκτα νομοθετήματα σε Πολιτείες, με πρώτη την Αλαμπάμα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών της «Αλ Σαμπάμπ» κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, προκάλεσε χτες το πρωί το θάνατο τουλάχιστον 6 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 13, στην πλειοψηφία τους στρατιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ