Τετάρτη 29 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ισπανό πρέσβη στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ισπανού ΥΠΕΞ, Χοσέπ Μπορέλ, ο οποίος χαρακτήρισε τη Ρωσία «παλιό μας εχθρό» που «δηλώνει ξανά "είμαι εδώ" και επέστρεψε ως απειλή». Σύμφωνα με τη Μόσχα, τα σχόλια του Μπορέλ «βλάπτουν τις σχέσεις μεταξύ Ισπανίας και Ρωσίας, την αμοιβαία αντίληψη των διμερών σχέσεων ως φιλικών, που βασίζονται στη συνεργασία και στα αμοιβαία οφέλη».

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Εθνική απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές στην Ολλανδία (λεωφορεία, σιδηρόδρομος κ.λπ.). Τα ολλανδικά συνδικάτα διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και ηλικία συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια. Σήμερα Τετάρτη το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, FNV, καλεί το προσωπικό ασφαλείας και καθαριότητας του αεροδρομίου Σίπχολ σε κινητοποιήσεις.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Ρεν Ζενγκφέι, διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού μονοπωλίου τηλεπικοινωνιών και «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων «Huawei», ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα δημοσιοποιήσει τον Οκτώβρη εναλλακτικό λειτουργικό πρόγραμμα κινητών τηλεφώνων που θα φέρει την ονομασία «OS Hongmeng» και θα είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές του λειτουργικού προγράμματος Android της «Google», από τις επόμενες ενημερώσεις του οποίου αποκλείστηκε πρόσφατα, με βάση διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-- Ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν χτες το Οχάιο των ΗΠΑ ισοπέδωσαν κτίρια και ολόκληρες γειτονιές στην πόλη Ντέιτον, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας πάνω από 35. Οι αρχές χρειάστηκε να στείλουν ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα στην πληγείσα περιοχή, προκειμένου να απομακρύνουν τα συντρίμμια που είχαν καλύψει τους κεντρικούς δρόμους. Την περασμένη βδομάδα, ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες είχαν πλήξει την Οκλαχόμα, προκαλώντας το θάνατο 6 ατόμων.

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Η Γαλλία «αυξάνει τα διαβήματα» για τους τέσσερις Γάλλους που καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ιράκ ως μέλη του «Ισλαμικού Κράτους», προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν - Ιβ Λε Ντριάν.

ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Εξηγήσεις από τις κινεζικές αρχές για τον φερόμενο έλεγχο του περιεχομένου κινητών τηλεφώνων Ρώσων επισκεπτών στην Κίνα ζήτησε χτες το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην κινεζική πόλη Γκουαντσού.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η εργασιακή εξουθένωση ή «burn out», όπως ονομάζεται παγκοσμίως, εντάσσεται πλέον στη διεθνή κατάταξη ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), χρησιμεύοντας ως βάση για τον καθορισμό των τάσεων και των στατιστικών της υγείας. Η εργασιακή εξουθένωση περιγράφεται ως σύνδρομο που προκύπτει από το χρόνιο εργασιακό στρες του οποίου η διαχείριση δεν έγινε με επιτυχία και χαρακτηρίζεται από τρία στοιχεία: Αίσθημα εξάντλησης, κυνισμό ή αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με τη δουλειά και τη «μειωμένη επαγγελματική αποδοτικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ