Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Χωρίς αιδώ το κυνήγι κατά του Κρενζ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-

Η δικαστική διοίκηση του Βερολίνου, έδωσε εντολή ο κρατούμενος Εγκον Κρενζ -ο πρώην Γενικός Γραμματέας του «Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας»-(SED)- να περάσει από ψυχολογική εξέταση για να αποφασίσει ο ψυχολόγος εάν μπορεί ή όχι ο κρατούμενος να κινείται μέσα στη φυλακή ελεύθερα και να εργάζεται ή αν κρίνεται επικίνδυνος.

Ως αιτία γι'αυτή τη στάση της δικαστικής διοίκησης, υποστηρίχθηκε πρώτον ότι ο «άνθρωπος αυτός και βάσει του κατηγορητηρίου, μπορεί να είναι επικίνδυνος στην ομήγυρή του» και δεύτερον ότι «οι φυλακές του Χάκενφελντε δεν είναι τόσο απομονωμένες και ούτε ο ίδιος ο Εγκον Κρενζ δεν μπορεί να είναι ασφαλής και ήσυχος από τους δημοσιογράφους».

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ε.Κρενζ, Ρόμπερτ Ούνγκερ, η «μετάθεση του πελάτη του από τις φυλακές που είναι, στις κλειστές-απομονωτικές φυλακές "Μπερλίν Πλαίτζενζε", είναι μία πράξη εκδίκησης των κρατούντων σε προσωπικό επίπεδο, εις βάρος του πρώην Γ.Γ του SED και Προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (Γ.Λ.Δ)». «Προσπαθούν» συνεχίζει ο δικηγόρος «να υποβιβάσουν τον πελάτη μου, σε κοινό εγκληματία». Κανένας άλλος συγκρατούμενοςμε την ίδια κατηγορία δεν έχει δεχθεί τέτοια επίθεση όπως ο Ε.Κρενζ και όλα αυτά γιατί κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του αλλά και στη δίκη του στάθηκε στο ύψος του και υπερασπίστηκε αρχές και ιδανικά. Ετσι στις 24/01/2000 μεταφέρθηκε στις κλειστές φυλακές της «Μπερλίν Πλαίτζενζε», όπου η κατάσταση κράτησής του έχει επιδεινωθεί.


Σ.Π


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ