Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΙΝΑΛ
Με πίστη στην ανάγκη «εθνικής συνεννόησης»

Ενίσχυσή τους, ώστε να διεκδικήσουν σημαντικότερο ρόλο στην αστική διακυβέρνηση, δρώντας ως «συγκολλητική ουσία» για σταθερά κυβερνητικά σχήματα, ικανά να περάσουν και τα επόμενα μέτρα, κομμένα και ραμμένα στην κερδοφορία του κεφαλαίου, διεκδικούν στο ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε χτες η Φ. Γεννηματά μιλώντας σε εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών στου Ρέντη: «Είμαστε έτοιμοι (...) στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία (...) Με πίστη στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα εθνικά θέματα, τις συνταγματικές αλλαγές και την αλλαγή των δεσμεύσεων προς τους εταίρους μας που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας». Ετσι περιέγραψε τους «εθνικούς» στόχους του κεφαλαίου, τους οποίους το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει να υπηρετεί από την επομένη των εκλογών, από κοινού με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Διαφημίζοντας άλλωστε το ρόλο που μπορεί να παίξει προς αυτήν την κατεύθυνση ένα ενισχυμένο ΚΙΝΑΛ, με βάση και το δικό τους σχέδιο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, την οποία - όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα - παρουσιάζουν ως προϋπόθεση της λαϊκής ευημερίας, πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε δύναμη (...) πολιτικής σταθερότητας στη χώρα (...) Είμαστε όμως και δύναμη εξόδου από την κρίση. Με το "Σχέδιο Ελλάδα" και τις προτάσεις μας απαντάμε στην ανάγκη να ανακάμψουν οι επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

«Για να γίνει όμως αυτό», συνέχισε, «χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο ΚΙΝΑΛ στις ερχόμενες εκλογές. Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ», ώστε να μείνει χώρος και ρόλος στο ενδιάμεσο για το ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, από τους διεκδικητές παλαιότερα της ηγεσίας, Ν. Ανδρουλάκης, συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του (η τελευταία στο «Εθνος» της Κυριακής) ότι «στόχος του ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι το διψήφιο ποσοστό, ώστε να ξεκινήσει μία νέα πορεία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα τεθούν εσωκομματικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ