Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αύξηση κερδών εννιαμήνου 42,5%

Το μεγάλωμα της ψαλίδας ανάμεσα στα επιτόκια των διαφόρων τραπεζικών δανείων και των καταθέσεων ταμιευτηρίου τροφοδοτεί τα κέρδη των τραπεζών. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα της Γενικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία στο εννιάμηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης του 2001, τα «καθαρά έσοδα από τόκους» παρουσίασαν αύξηση 41%. Στο ίδιο διάστημα τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν 42,5% και έφτασαν σε 2,45 δισ. δρχ. (από 1,72 δισ. στο εννιάμηνο του 2000).

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Γ. Μάνος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως η Γενική βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου, με προϋπόθεση να συνεχιστεί η παρουσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) στο μετοχικό κεφάλαιο της Γενικής Τράπεζας. Εκτίμησε επίσης πως η συγχώνευση Εθνικής και Alpha θα βελτιώσει τα μερίδια αγοράς των μικρών και μεσαίου μεγέθους τραπεζών. Τέλος ανακοινώθηκε η απόκτηση 80% του μετοχικού κεφαλαίου της χρηματιστηριακής εταιρίας ABN AMRO ΑΧΕΠΕΥ.

  • Την εξαγορά μικρής αμερικανικής τράπεζας (Yonkers Financial Corporation) έναντι 69,9 εκατ. δολαρίων (περίπου 27 δισ. δρχ.) ανακοίνωσε χτες η Atantic Bank NY θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ