Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν χτες οι 5 ΕΛΜΕ  και κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 11.00 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, οι 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι μαθητές μετά την απόφαση που πήρε το Συντονιστικό των Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης αλλά και οι φοιτητές.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε ο Νίκος Τσούλιας, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, καταφέρθηκε εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ενάντια στους μαθητές που εφάρμοσε η κυβέρνηση, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτη και θυμίζει άλλες εποχές». Επισήμανε δε, πως η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε συναντήσεις με όλους τους βουλευτές και με τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας να μην την ψηφίσουν όταν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή, επειδή ακριβώς το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι επικίνδυνο για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στην ολοένα μεγαλύτερη υποβάθμιση των ΤΕΕ και τόνισαν πως μεγάλη μερίδα των μαθητών που φοιτούν στο Ενιαίο Λύκειο αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν και να στραφούν προς τα ΤΕΕ, τα οποία συνεχώς υποβαθμίζονται παίζοντας το ρόλο της κατάρτισης και όχι της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Εκτενή αναφορά επίσης έγινε για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΕ, καθώς δεν υπάρχουν βιβλία, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και φυσικά δε γνωρίζουν την εξεταστικής τους ύλη, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά ούτε καν οι καθηγητές τους.

Ακόμα, συμπλήρωσαν ότι χρειάζεται να επανέλθει ο θεσμός των μετεξεταστέων, ενώ υπογράμμισαν ότι με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει διογκωθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συναντηθούν εκ νέου στις 12 του Φλεβάρη προκειμένου να συζητήσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ