Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δυναμικά απαίτησαν την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Λαγκαδά και κατήγγειλαν την αναλγησία της κυβέρνησης που κρατά κλειστά 10 νηπιαγωγεία της περιοχής

Συμβολικό αποκλεισμό του Επαρχείου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του δήμου πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και μαζικοί φορείς της περιφέρειας απαιτώντας την επαναλειτουργία των 10 νηπιαγωγείων της περιοχής που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Από την αρχή του χρόνου παραμένουν κλειστά τα νηπιαγωγεία Δορκάδας, Λαχανά, Μαυρούδας, Στεφανινών, Ξηροποτάμου, από την αρχή του νέου έτους έχει κλείσει και το νηπιαγωγείο Νικομηδινού ενώ στην παραπάνω λίστα έχουν προστεθεί τα νηπιαγωγεία των Ν. Βρασνών, Ζαγκλιβερίου και Ασσήρου τα οποία υπολειτουργούν.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί μαθητές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δήμους του Λαγκαδά ζητώντας την επαναλειτουργία των σχολείων τους και το αναφαίρετο δικαίωμα των μικρών παιδιών στην προσχολική αγωγή. Δικαίωμα που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δρώντας με καθαρά λογιστική αντίληψη τούς έχει στερήσει, με τη δικαιολογία ότι ο μικρός αριθμός των νηπίων δε δικαιολογεί τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καθώς και οι μαζικοί φορείς που μετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο ψήφισμα που παρέδωσαν στον προϊστάμενο του 4ου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλουν την επίσημη Πολιτεία και τους εκπροσώπους της για «την πλήρη αδιαφορία τους για την εκπαίδευση των παιδιών μαθητών μας. Την καταστρατήγηση του πνεύματος ισονομίας και την αντιμετώπισή μας ως πολιτών β` κατηγορίας. Τη συνειδητή έλλειψη μέριμνας και υποβάθμιση της υπαίθρου που εξαναγκάζει στην εγκατάλειψή της. Τη μικρόψυχη και οικονομίστικη αντιμετώπιση ζητημάτων που απαιτούν κοινωνική ευαισθησία και πολιτική γενναιότητα και τέλος την προσβλητική επίδειξη πνεύματος αλαζονείας, γραφειοκρατικής ακαμψίας και ωμού κυνισμού που επιδεικνύει απέναντι στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους».

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να συζητήσει την κλιμάκωση του αγώνα. Ενας αγώνας που όπως επισημαίνει ο Κώστας Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών της Περιφέρειας Λαγκαδά, θα συνεχιστεί έως ότου ανοίξουν όλα τα νηπιαγωγεία στην περιοχή του Λαγκαδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ