Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας κήρυξε χτες τη ΛΔ Κονγκό ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Τέντρος Αντχανόμ, λόγω έκρηξης των κρουσμάτων του αιμορραγικού ιού Εμπολα στη χώρα.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν χτες, όταν μέλη των Ταλιμπάν ανατίναξαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα σε πύλη στην έδρα της αστυνομίας στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν. Μετά τις εκρήξεις, ένοπλοι που είχαν πάρει θέσεις στη γύρω περιοχή άνοιξαν πυρ και οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν. Μεταξύ των θυμάτων είναι αστυνομικοί και άμαχοι. Σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη σημειώνοντας ότι μαχητές τους πυροδότησαν τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, ενώ ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι Ταλιμπάν κατάφεραν να μπουν στο αρχηγείο της αστυνομίας.

ΚΙΟΤΟ.-- 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων στην πόλη του Κιότο της Ιαπωνίας, ενώ άλλοι 35 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς από τον Μάρτη του 2020 για όλα τα παιδιά στη Γερμανία που φοιτούν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η Ενωση Γερμανών Παιδιάτρων είχε ζητήσει την άνοιξη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών κατά της ιλαράς και επτά ακόμη ασθενειών: Της διφθερίτιδας, του τέτανου, της πολιομυελίτιδας, της ερυθράς, του κοκκύτη, της παρωτίτιδας και της ανεμοβλογιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ