Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησής του στις κινήσεις της ΕΕ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ενωσης που το Καράκας «απορρίπτει», μετά τις νέες κυρώσεις που εξετάζουν οι Βρυξέλλες, εφόσον δεν έχουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται με την αντιπολίτευση.

«Η κυρία Μογκερίνι αποπειράται να μας εκβιάσει για τον διάλογο», δήλωσε ο Μαδούρο και χαρακτήρισε τις δηλώσεις της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας «αισχρές και παράλογες». «Η Βενεζουέλα δεν θα αποδεχθεί πίεση ή εκβιασμό από κανέναν. Ο διάλογος θα προχωρήσει με το ρυθμό που πρέπει», πρόσθεσε. Την περασμένη βδομάδα, η Φεντερίκα Μογκερίνι είχε ανακοινώσει ότι οι Βρυξέλλες θα «διευρύνουν περαιτέρω» τις κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης του Μαδούρο αν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε «κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα».

Οι συνομιλίες αντιπροσωπειών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τη Βενεζουέλα συνεχίζονται, με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, στα νησιά Μπαρμπάδος της Καραϊβικής.

Για σήμερα, πάντως, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ Γκουαϊδό έχει καλέσει σε νέες κινητοποιήσεις και δήλωσε ότι θα κάνει «σοβαρές ανακοινώσεις».

Στο μεταξύ, χτες η λεγόμενη «Διεθνής Ομάδα Επαφής» που έχει συγκροτηθεί για τη Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι διευρύνεται, με τη συμμετοχή πλέον και του Παναμά. Μέχρι τώρα συμμετείχαν Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ουρουγουάη, αλλά και ΕΕ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη προσπάθεια των Ευρωπαίων να αποκτήσουν πιο διακριτό ρόλο στη Λατινική Αμερική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ