Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει νέα παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στη «European Dynamics»

Κινητοποίηση στην εταιρεία «European Dynamics», ενάντια στην κλιμακούμενη προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης. Κάλεσε τους εργαζόμενους να εμποδίσουν στην πράξη τούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η διοίκηση της εταιρείας, επικαλούμενη μάλιστα τον συνδικαλιστικό νόμο, προσπάθησε να παρεμποδίσει το μοίρασμα ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ από το ΣΕΤΗΠ στο χώρο, η οποία καλούσε στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Λίγες μέρες αργότερα, προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας σε βάρος μέλους της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενου της εταιρείας, με την οποία απαιτεί την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης του, του μοιράσματος ανακοινώσεων, της συζήτησης με τους εργαζόμενους καθ' όλη τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, πριν από λίγες μέρες η εργοδοσία επανήλθε, αποστέλλοντας εκ νέου σύσταση - επίπληξη στον συνδικαλιστή του ΣΕΤΗΠ, που... τόλμησε (!) να ρωτήσει αν η εταιρεία σχεδιάζει και άλλες απολύσεις, αμέσως μετά την απόλυση ενός συναδέλφου τη Δευτέρα 8/7.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο σημειώνει: «Αυτό που τους ενοχλεί είναι η ίδια η συνδικαλιστική δράση μέσα στην εταιρεία, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εναντίωση στα σχέδιά της. (...) Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι ζήτημα που αφορά το κλαδικό συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, πολύ περισσότερο ότι δεν αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, που στον κλάδο, κάτω από την όξυνση του ανταγωνισμού, οι εργοδότες μεγαλώνουν την επίθεση στους εργαζόμενους. Καθημερινά η δουλειά γίνεται ακόμα πιο εντατική, τα ωράρια μεγαλώνουν, τα διαλείμματα μικραίνουν, οι υπερωρίες αυξάνονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση επαγγελματικών ασθενειών».

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να εμποδίσουν στην πράξη τούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο και να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα βάζει μπροστά τις δικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ