Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ»
Καταγγελία με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Αττική

Νέες καταγγελίες συνδικάτων έρχονται συνέχεια στην επιφάνεια, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην Αττική και τη στάση που κράτησε η εργοδοσία απέναντι στους εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ Εστιατόρια Ελλάς ΑΕ» Αττικής καταγγέλλει τη διεύθυνση της εταιρείας, «καθώς κατά τη διάρκεια του πρόσφατου σεισμού, φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από πλευράς της για εκκένωση του χώρου σε περίπτωση ανάγκης».

Οπως επισημαίνει το Σωματείο, σε παρέμβαση του γραμματέα του «προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για το ποιες είναι οι έξοδοι κινδύνου, πού συγκεντρωνόμαστε κ.λπ., εκπρόσωπος της διεύθυνσης προσωπικού είπε πως δεν υπάρχει κάτι να ενημερώσει, δεν ξέρει κάτι και ότι δεν είναι πυρκαγιά για να εφαρμοστεί κάποιο πρωτόκολλο. Χωρίς σχέδιο, δηλαδή, είναι προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου η ασφάλειά του και, πάνω απ' όλα... θέμα τύχης! Πόσο μάλλον που βρισκόμαστε σε ένα χώρο με χιλιάδες κόσμου και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του "Ελ. Βενιζέλος"».

Επιπλέον, το Σωματείο καταγγέλλει ότι «υπεύθυνοι καταστημάτων απαγόρευαν σε εργαζόμενους να τηλεφωνήσουν στους οικείους τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι είναι όλοι καλά».

«Απαιτούμε να γίνει η απαραίτητη ενημέρωση και εκπαίδευση όλου του προσωπικού. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλειά μας κατά τη διάρκεια της εργασίας μας», τονίζει το Σωματείο και καλεί όλους τους εργαζόμενους να απευθύνονται σε αυτό για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Παρέμβαση για τη φωτιά στην «Demo»

Στο μεταξύ, αντίστοιχα ζητήματα που αναδείχθηκαν σε άλλο γεγονός προβάλλει το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι το βράδυ της Τρίτης 16/7, «μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έπιασε φωτιά στη φαρμακοβιομηχανία "Demo", από βραχυκύκλωμα στο λεβητοστάσιο. Δεν ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ειδοποίησης σε ολόκληρο το κτίριο, με αποτέλεσμα να μην ειδοποιηθεί έγκαιρα το σύνολο των εργαζομένων. Η κατάσβεση έγινε μέσα σε περίπου 30 λεπτά από το μηχανισμό πυρόσβεσης και τα οχήματα της Πυροσβεστικής που είχαν φτάσει.

Την Πέμπτη 18 Ιούλη, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Φαρμάκου είχε συνάντηση με την εταιρεία προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση λειτουργία του συστήματος για την ειδοποίηση όλων των εργαζομένων σε περίπτωση πυρκαγιάς, για το οποίο η εταιρεία δεσμεύτηκε να το εξετάσει με τους αρμόδιους. Επίσης η εταιρεία επιβεβαίωσε, στη διάρκεια της συνάντησης, ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την επαναλειτουργία των γραμμών παραγωγής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε μαχητικό κλίμα οι εργαζόμενοι συζητούν για την οργάνωση της απεργίας (2024-02-21 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη Σύμβαση, γυρνάμε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό (2023-09-01 00:00:00.0)
Καταγγέλλει στοχευμένη απόλυση συνδικαλίστριας (2023-08-11 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την εκδικητική απόλυση στην «DEMO» (2023-03-08 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την ανάκληση της απόλυσης (2023-01-10 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι συμμετοχές σωματείων στο κορυφαίο γεγονός για το εργατικό κίνημα (2022-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ