Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση στις 30 Ιούλη

Από τη χτεσινή σύσκεψη με εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους
Από τη χτεσινή σύσκεψη με εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους
Στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) προκήρυξε για την Τρίτη 30/7 το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, καλώντας στο πλαίσιό της και σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε χτες, με τη συμμετοχή εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αφορμή για την οργάνωση της σύσκεψης στάθηκε η λήξη συμβάσεων τους επόμενους μήνες για μια σειρά εργαζόμενους του νοσοκομείου. Μέχρι τον Σεπτέμβρη λήγουν οι συμβάσεις 11 νοσηλευτών και 14 καθαριστών και τραπεζοκόμων, ενώ μέχρι τέλος Δεκέμβρη αναμένεται να απολυθούν και άλλοι συμβασιούχοι.

«Αν οι κυβερνήσεις ήθελαν πραγματικά να διώξουν τους εργολάβους, θα μετέτρεπαν εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι. Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργολάβοι, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο - 14ο μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις ή μπλοκάκια που δεν προσφέρουν κανένα απολύτως δικαίωμα στον εργαζόμενο κ.λπ. Ο αγώνας που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε σαν στόχο τον διωγμό των εργολάβων, την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου και άμεση επανασύσταση των καταργημένων θέσεων από τους οργανισμούς των νοσοκομείων. Σήμερα ο αγώνας είναι σε κομβικό σημείο. Δεν θα τους αφήσουμε», σημειώνει το Σωματείο και απαιτεί:

  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου. Να συνεχίσουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Οχι στην είσοδο των εργολάβων στα νοσοκομεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ