Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και αυταρχισμός

Την ώρα που οι ιδιοκτήτες αρνούνται να δώσουν τα αναδρομικά του 2001 και τα επιδόματα, κάνουν επεκτάσεις της κλινικής

Με σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη στάση εργασίας του προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής «Βουγιουκλάκειο», παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης που στήθηκε, μετά την ανακοίνωση της κινητοποίησης, από τη διοίκηση της κλινικής.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της στάσης (8 π.μ - 12 μ.) έξω από την κλινική και διεκδίκησαν την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στο πλευρό τους βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), αλλά και του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Επαγγελματιών.

«Ζητάμε το μισθό μας, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας», τόνισαν οι εργαζόμενοι. Οπως επισήμαναν στο «Ρ», η διοίκηση της κλινικής αυθαίρετα αποφάσισε να καταστρατηγήσει τη σύμβαση εργασίας τους. Οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται πλέον με μονομερή απόφαση της διοίκησης σε δυο δόσεις, δυο φορές το μήνα. «Τα επιδόματα ασθενείας μας δίνονται ακόμα και με έξι μήνες καθυστέρηση, ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί την αύξηση του 2001», επισήμαναν.

Σημαντικά προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού που οδηγεί στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς τους. «Ενα άτομο κάνει δουλιά για πέντε. Μια αδερφή είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη 40 ασθενών. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο το βράδυ που υπάρχει μόνο μια νοσοκόμα ανά δυο ορόφους, με περίπου 35 ασθενείς σε κάθε όροφο», υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την έλλειψη νοσοκόμου κατά την απογευματινή βάρδια και τα Σαββατοκύριακα που έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι νοσηλεύτριες να σηκώνουν κατάκοιτους ασθενείς, φορεία κλπ. Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν και στις καθαρίστριες.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες έρχεται να προστεθεί ο αυταρχισμός και οι απειλές της εργοδοσίας στο προσωπικό. Σε αυτό το πνεύμα αυταρχισμού άλλωστε κινήθηκε ο ιδιοκτήτης της κλινικής Αλ. Βουγιουκλάκης και στη συνάντηση που είχε χτες με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων. Είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για την επίλυση των οικονομικών αιτημάτων, γιατί η οικονομική κατάσταση της κλινικής δεν του το επιτρέπει. Την ίδια όμως στιγμή η οικονομική κατάσταση της κλινικής επιτρέπει την επέκταση με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που αναμένεται να λειτουργήσουν από το νέο χρόνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ