Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Η Ιστορία δεν είναι μόνο παρελθόν»

Μπροστά σ' ένα ακροατήριο εργατών, συνδικαλιστών, σκεπτόμενων ανθρώπων του μόχθου αλλά και του πνεύματος έγινε και στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μαυρίκου «Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 1918 - 1948».

Η κατάμεστη από νωρίς αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου ήταν μια ένδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει δημιουργήσει, στους κύκλους ιδιαίτερα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το θέμα και το περιεχόμενο του αξιόλογου αυτού βιβλίου των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», που έχει σαν βασική αφετηρία την αρχή ότι η «Ιστορία δεν είναι μόνο παρελθόν. Είναι ταυτόχρονα σημείο διαμόρφωσης και επηρεασμού του παρόντος και του μέλλοντος...».

Το συγκεκριμένο βιβλίο, είπε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο υπεύθυνος της «Σύγχρονης Εποχής» στη Β. Ελλάδα, Αλέκος Χατζηκώστας, σε μια περίοδο όπως η σημερινή, «με γενικευμένη επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα των λαών από τους καπιταλιστές, αποκτά επικαιρότητα, μπορεί να δώσει διδάγματα για το σήμερα». Μίλησε ακόμα για το περιεχόμενο του βιβλίου ο Σωτήρης Κωστόπουλος, μέλος της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ο Χάρης Κουτσουράς, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο ίδιος ο συγγραφέας. Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Γιώργος Ραφαηλίδης. Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Χρήστο Κόφφα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, οι διοικήσεις πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων, πολλοί συνδικαλιστές, πλήθος εργαζομένων, νεολαίων και συνταξιούχων, δημοτικοί σύμβουλοι Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, ο εργατολόγος καθηγητής του ΑΠΘ Αρης Καζάκος, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μιχάλης Σπυριδάκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ