Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο στόχο

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο

Αμετακίνητη στο στόχο για την παραπέρα εκποίηση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας παραμένει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Οι δηλώσεις αυτές συμπληρώνουν τις άγριες περικοπές του προϋπολογισμού που θα σημάνουν τρομακτικές επιβαρύνσεις για τους ασθενείς και σύνθλιψη των υπαρχουσών υγειονομικών μονάδων. Μάλιστα ο Αλ. Παπαδόπουλος βγαίνοντας απ' του Μαξίμου ανήγγειλε «την αλλαγή της φύσης ορισμένων μικρών νοσοκομείων στην Αττική». Οπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν τα μικρά νοσοκομεία θα γίνουν διαγνωστικά κέντρα ή κάτι παραπλήσιο.

Βέβαια ο Αλ. Παπαδόπουλος με τις δηλώσεις προσπάθησε με λαϊκίστικο τρόπο να δώσει εντελώς διαφορετική εντύπωση: «Από αυτή τη συνολική ενημέρωση, είπε, προκύπτει το αμετακίνητο του κύριου στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την οικοδόμηση ενός πραγματικού δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο να λειτουργεί πρωτίστως υπέρ των πολιτών και μετά για όλους εμάς».

Η χτεσινή συνάντηση, κατά τον υπουργό ήταν προγραμματισμένη, καθώς φέρεται ως συνέχεια της συνάντησης που δεν ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού. Ωστόσο όμως πληροφορίες που είδαν και το φως της δημοσιότητας φέρουν τον Αλ. Παπαδόπουλο ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με τα κονδύλια του προϋπολογισμού.

Ο Αλ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή των τριών νόμων που ψηφίστηκαν και για «τα νομοσχέδια τα οποία βρίσκονται σε ένα στάδιο ωριμότητας» και είναι: Για τον Οργανισμό Πιστοποίησης, τη δημόσια υγεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την πρόνοια. Επίσης, κατά τον υπουργό, έγινε ενημέρωση για τις κτιριολογικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία -ιδιαίτερα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες- για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, την εγκατάσταση των μάνατζερς, το νοσοκομείο Χαϊδαρίου.

Γραφεία Υποδοχής ασθενών

Για να δώσει την εντύπωση της προώθησης της διαβόητης μεταρρύθμισης που έχει αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος έστειλε εγκύκλιο προς τους προέδρους των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥ) για τη δημιουργία Γραφείων Υποδοχής των ασθενών.

Για τη συγκρότηση των γραφείων υποδοχής την ευθύνη την έχουν οι μάνατζερς των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ