Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κάηκαν παιδιά σε παιδικό σταθμό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τραγωδία σε οικιακό παιδικό σταθμό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη Ερι της βορειοανατολικής πολιτείας Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά στον πρώτο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας τον φρικτό θάνατο πέντε παιδιών ηλικίας από οκτώ μηνών έως επτά ετών, από τα οποία τα τέσσερα ήταν αδέλφια. Αλλα τρία άτομα, μεταξύ τους δύο έφηβοι, τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν πηδώντας από το φλεγόμενο κτίριο.

Οι τοπικές πυροσβεστικές αρχές ανακοίνωσαν τη διενέργεια έρευνας για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που σημειώθηκε προχτές στη 1.15 π.μ. τοπική ώρα στο σαλόνι του πρώτου ορόφου. Οι πρώτες ενδείξεις δεν ήταν αρκετές για να καθοριστεί η αιτία της φωτιάς. Ωστόσο, σε έκθεση που είχαν συντάξει τοπικοί αξιωματούχοι στο συγκεκριμένο κέντρο παιδικής φροντίδας (όπου λειτουργούσε μόλις μία συσκευή πυρανίχνευσης) τον περασμένο Γενάρη, είχαν παρατηρήσει αποτσίγαρα και σβησμένα πούρα στο χώρο της κουζίνας αλλά και σε έναν από τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Τα άτυχα παιδάκια διέμεναν στο κέντρο, που λειτουργούσε στο σπίτι μίας ηλικιωμένης, από το βράδυ μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας, επί ένα χρόνο, διότι οι γονείς τους εργάζονταν σε νυχτερινή βάρδια.

Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής προσανατολίζονται στην πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ