Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΝΤΟΡΙΑΝ»
Στους 20 οι νεκροί στις Μπαχάμες

Οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ πλήττονται από χτες

Μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Ντόριαν» από τις Μπαχάμες ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων που έφτασαν τα 20, ενώ υπάρχουν και περιοχές που είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης. Οι 17 από τους νεκρούς βρέθηκαν στα νησιά Αμπακος, οι υπόλοιποι τρεις στη Μεγάλη Μπαχάμα, ενώ κάτοικοι δηλώνουν αγνοούμενους συγγενείς τους.

Ο ΟΗΕ ζήτησε χτες από όλα τα κράτη - μέλη να βοηθήσουν για να ξεπεραστούν οι καταστροφικές συνέπειες του κυκλώνα, αποδέσμευσε 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ οι υπηρεσίες του εκτιμούν ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες πόλεις και κοινότητες έχει καταστραφεί πάνω από το 50% των κατοικιών, ενώ πλημμυρισμένες εξακολουθούν να παραμένουν πολλές περιοχές.

Από το βράδυ της Τετάρτης, ο «Ντόριαν», ως τροπική καταιγίδα και με ισχυρούς ανέμους πάνω από 150 χλμ. την ώρα, πλήττει τις πολιτείες των Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότιας και Βόρειας Καρολίνας στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Αργότερα την Πέμπτη ενισχύθηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 3, με ριπές ανέμων έως και 185 χλμ. την ώρα. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι είναι πιθανό να φτάσει και την κατηγορία 4, ενώ ο πληθυσμός στις παράκτιες περιοχές έχει διαταχθεί να φύγει από τις κατοικίες του. Στη Νότια Καρολίνα λόγω των πλημμυρών αναφέρθηκε ότι 170.000 χιλιάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστροφές προκαλεί ο κυκλώνας «Ντόριαν» (2019-09-03 00:00:00.0)
Λόγια, υποσχέσεις και... μιζέρια (2005-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ