Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Θέατρο από μαθητές για μαθητές!

Τον «Μαθητικό Καζαμία» παρουσίασαν στο Μαθητικό Στέκι μαθητές όλων των τάξεων του 3ου Λυκείου Πετρούπολης. Ενα θεατρικό που φτιάχτηκε με μεράκι από τους ίδιους και με τη βοήθεια καθηγητών τους, μιλώντας για το σχολείο όπως είναι... αλλά και όπως θα έπρεπε να είναι. Εμπνευσή τους ήταν η ζωή στο σχολείο και η καθημερινότητα σε αυτό, όπως είπαν χαρακτηριστικά πριν ξεκινήσουν την παράσταση. «Βάλαμε φαντασία, μουσική και χορό, πήραμε αποσπάσματα από θεατρικά κείμενα, γράψαμε κι εμείς μερικά και με κορμό έναν μηνιαίο καζαμία βρεθήκαμε μπροστά στο κοινό», συμπλήρωσαν.

Πρωταγωνιστές όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Στοιχεία του θεατρικού το χιούμορ, η σάτιρα, αλλά και η καταγγελία μιας πιεστικής για τους μαθητές καθημερινότητας. Ο προβληματισμός φτάνει παραπέρα, για ένα καλύτερο σχολείο, σε μια καλύτερη κοινωνία. Συγκινητική στιγμή όταν δίνουν μήνυμα στους δασκάλους και καθηγητές τους, παραφράζοντας το ποίημα του Τ. Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος», ως εξής: «Γιατί αν έστω κι ένα παιδί είναι χωρίς τροφή και βιβλία, κανείς δάσκαλος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος!».

«Μπορούμε να κάνουμε το σχολείο καλύτερο αν αγωνιστούμε», δήλωσαν κάποιοι μαθητές. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαία η επιλογή του αγαπημένου τραγουδιού των «Κοινών Θνητών» «Του Κόσμου οι Λαοί» για το κλείσιμο της παράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ