Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Αγωνιστική πρόταση για φάρμακο - λαϊκό αγαθό

«Για τον επαγγελματία φαρμακοποιό, υπάρχει διέξοδος από τις συμπληγάδες του μονοπωλιακού ανταγωνισμού, της καταστροφής του ως επαγγελματία και της μετατροπής του σε μισθωτό, εξειδικευμένο εμποροϋπάλληλο φαρμάκων στις μεγάλες επιχειρήσεις». Τα παραπάνω υπογραμμίζει, στην εκλογική διακήρυξή της, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΠΚ) Φαρμακοποιών, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών (ΦΣΑ) και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), την 1η Δεκέμβρη 2001.

«Η επαγγελματική εξασφάλιση και η επιστημονική μας αναβάθμιση μπορεί να γίνει μόνο σε ένα Δημόσιο Δωρεάν Αναβαθμισμένο Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, το οποίο θα λειτουργεί στα πλαίσια ενός οικονομικού περιβάλλοντος, όπου τα βασικά μέσα παραγωγής, οι τομείς στρατηγικής σημασίας και κοινωνικών υπηρεσιών, θα είναι λαϊκή περιουσία. Μέσα σε μια τέτοια οικονομία, μπορεί να αναπτυχθεί ένας κρατικός οργανισμός φαρμάκου για τη βιομηχανική παραγωγή, το εξωτερικό εμπόριο και τη δωρεάν διάθεση του φαρμάκου», σημειώνει η ΔΠΚ Φαρμακοποιών.

«Ο ρόλος του φαρμακοποιού σ' ένα τέτοιο σύστημα είναι αναντικατάστατος και διευρυμένος. Σ' αυτές τις συνθήκες, ο καλά αμειβόμενος επιστήμονας φαρμακοποιός, απαλλαγμένος από το περιβάλλον του ανταγωνισμού, θα μπορεί να ασχοληθεί με την έρευνα και τη διάθεση του φαρμάκου, αξιοποιώντας την επιστημονική του γνώση», επισημαίνει στη συνέχεια και τονίζει ότι η εφαρμογή τέτοιου συστήματος απαιτεί λαϊκή πάλη για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης ως το επίπεδο της εξουσίας.

«Η ενίσχυση της ΔΠΚ και η δική σου συμμετοχή αποτελούν τις βάσεις για την ανάπτυξη της πάλης, που να αντιστοιχεί στην κρισιμότητα της κατάστασης», τονίζει η ΔΠΚ και επισημαίνει ότι απαιτείται η συσπείρωση και η κοινή δράση με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, που και αυτά θίγονται από την ίδια πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ