Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ» - ΠΑΤΡΑ
Εφτά απολύσεις, ένταση εκμετάλλευσης

Την ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της στυγνής εκμετάλλευσης βιώνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» στην Πάτρα, η οποία το τελευταίο διάστημα απέλυσε εφτά εργαζόμενους, με τη δικαιολογία πως ήταν μη παραγωγικοί ενώ πρόσφατα ανήγγειλε το τέλος της καταβολής των υπερωριών που υποχρεώνονται να κάνουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της επιχείρησης.

Αξιοποιώντας το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και την απραξία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, πιέζει ολοένα και περισσότερο για αύξηση της παραγωγικότητας, καταστρατηγώντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας, καταγγέλλει το όργιο αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, την προσπάθεια επιβολής εργασιακού μεσαιώνα, τις συνεχιζόμενες απολύσεις.

«Με εξαντλητικά ωράρια, τονίζει, με μια ιδιότυπη τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζόμενους αξιοποιώντας το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δήθεν ο εργαζόμενος δοκιμάζεται για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επιχείρησης. Εάν δηλαδή είναι "υπάκουος", "συνεργάσιμος", "παραγωγικός". Εάν στην πράξη αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την άγρια υπερεκμετάλλευση, την κοροϊδία και φυσικά δεν αντιστέκεται στην ασυδοσία της εργοδοσίας».

«Μόνη διέξοδος, τονίζει η Επιτροπή, δεν μπορεί να είναι άλλη από το συντονισμό των εργαζομένων, τη συλλογική αντίσταση με επιτροπές αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία, με δυνάμωμα του ταξικού αγωνιστικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα - το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ