Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Προκλητική επιχείρηση συκοφάντησης της απεργιακής απάντησης στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο

Με τη γνωστή συνταγή της συκοφάντησης των εργατικών - λαϊκών αγώνων, όπως και με προκλητική προσπάθεια να συσκοτίσει το αντιδραστικό περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνησή του, αντέδρασε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μπροστά στη νέα πανελλαδική απεργία των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν μαχητικά την απόσυρσή του.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση από εκεί που την έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει ένα ακόμα νομοσχέδιο που χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις όλων των εργαζομένων, καθώς και το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική δράση, ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε προκλητικά πως «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι λόγος των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ότι «μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια», όπως και ότι «εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, σε συνέχεια της απεργοκτόνου διάταξης ΣΥΡΙΖΑ - Αχτσιόγλου, αυτό που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές» όλων των κομμάτων των μνημονίων, δεν είναι η... «διαφάνεια», αλλά το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων να συζητούν και να αποφασίζουν συλλογικά, η αντικατάσταση των Γενικών Συνελεύσεων με ελεγχόμενες από την εργοδοσία και το κράτος «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες», το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους δράσης...

ΚΚΕ: Ο κόσμος της εργασίας σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του

Σε σχόλιό του για τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Πάει πολύ ο πρωθυπουργός που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα.

Οσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του».

ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των εργαζομένων, γι' αυτό και ενοχλήθηκε!

Τους προκλητικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού σχολίασε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας:

«Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα και τους μισθούς των πολλών, για χάρη μιας χούφτας επιχειρηματιών και "επενδυτών".

Γι' αυτό ο πρωθυπουργός, αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατηγορεί ως "επαγγελματίες συνδικαλιστές", προσπαθεί να παρέμβει στις συλλογικές αποφάσεις και τη ζωή των συνδικάτων, θέλει και απαιτεί "σιγή νεκροταφείου".

Το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι' αυτό και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Ολοι στον αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ