Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τα ξημερώματα στη μάχη της περιφρούρησης

Στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου
Στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου
Τη μάχη της περιφρούρησης σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς στην Αττική έδωσαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ οργάνωσαν με επιτυχία την απεργία τους κόντρα στην εργοδοσία, που για μια ακόμα φορά προσέφυγε στα δικαστήρια και έβγαλε «παράνομη» την κινητοποίηση.

Από τα ξημερώματα μέχρι και τα μεσάνυχτα έδωσε τη μάχη της περιφρούρησης στις πύλες της COSCO το Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ, ακυρώνοντας και την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, η οποία είχε ανακοινώσει ότι την ίδια μέρα θα προχωρούσε σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, περιφρούρησε την απεργία το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό.

Σε μεγάλα εργοτάξια και γιαπιά βρέθηκαν το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Παρεμβάσεις σε ξενοδοχεία έκαναν το κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία, καθώς και στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου οι εργαζόμενοι στο κυλικείο - εστιατόριο έδωσαν δυναμικό «παρών» στην απεργία.

Στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, απεργιακές φρουρές, μεταξύ άλλων, στήθηκαν στο εργοστάσιο της «ΕΒΓΑ» στην Αθήνα, καθώς και στο «Νιτσιάκο» στα Γιάννενα.

Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης
Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης
Εξω από καταστήματα σούπερ μάρκετ βρέθηκε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ την απεργιακή μάχη σε καταστήματα της επιχείρησης έδωσε το Σωματείο Εργαζομένων «Praktiker».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) «άπλωσε» απεργιακές περιφρουρήσεις σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στην «E - Value» στον Κεραμεικό.

Απεργιακές περιφρουρήσεις και μαζικές εξορμήσεις έγιναν ακόμη σε εργοστάσια όπως στην «Πεταλούδα» από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, σε επιχειρήσεις όπως η «Demo» και η «Unipharma» από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο κ.α.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, με τις μαζικές περιφρουρήσεις της απεργίας στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στα πολυκαταστήματα του κέντρου της πόλης και το εργοτάξιο του αεροδρομίου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέλη των σωματείων μοίρασαν την απεργιακή ανακοίνωση και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ιδιαίτερα προκλητική και εριστική υπήρξε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά την προηγούμενη απεργία, η στάση των αστυνομικών δυνάμεων στο εργοτάξιο του αεροδρομίου. Αστυνομικοί και δυνάμεις των ΟΠΚΕ προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την περιφρούρηση της απεργίας, υποστηρίζοντας προς τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων πως δεν μπορούν να αποκλείσουν την πύλη του εργοταξίου. Η ανυποχώρητη στάση των ταξικών δυνάμεων και το «νεκρό» από εργάτες - οικοδόμους και μηχανικούς - εργοτάξιο αποτέλεσαν την απτή απάντηση από πλευράς Συνδικάτου και εργαζομένων.


Στην «ΕΒΓΑ»
Στην «ΕΒΓΑ»

Στις πύλες της COSCO
Στις πύλες της COSCO

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ