Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι απεργοί γύρισαν ξανά την πλάτη στους εργατοπατέρες

Γύμνια χωρίς τέλος στην άδεια πλατεία Κλαυθμώνος, με τον ομιλητή στο βήμα...
Γύμνια χωρίς τέλος στην άδεια πλατεία Κλαυθμώνος, με τον ομιλητή στο βήμα...
«Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν μπροστά στην εξέδρα για να ξεκινήσει η συγκέντρωση»! Με αυτό το... μάταιο κάλεσμα από τα μικρόφωνα - αφού... απουσίαζαν για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι! - ξεκίνησε η «απεργιακή» συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος που έγινε υπό την αιγίδα της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οπου όμως και αν γυρνούσε κανείς το βλέμμα του, στην πλατεία ή στη Σταδίου, μάταια έψαχνε να βρει απεργούς... Ολοι όλοι, καμιά 70αριά άτομα, σκόρπιοι πάνω στην πλατεία, στη συντριπτική πλειοψηφία τους πρωτοπαλίκαρα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αντίστοιχη η εικόνα και στην «πορεία» που ακολούθησε, ενώ πολλά... μπλοκ Ομοσπονδιών έφταναν με το ζόρι τα 10 άτομα!

Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που γινόταν στα Προπύλαια και ήταν ορατή από την πλατεία Κλαυθμώνος, έκανε ακόμα πιο θλιβερή την εικόνα των μερικών δεκάδων εργατοπατέρων, ακόμα πιο φανερή τη γύμνια τους, αποτέλεσμα του διαχρονικού και κλιμακούμενου ρόλου τους στην υπονόμευση των αγώνων.

Και όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Γιώργο Χότζογλου (ΠΑΣΚΕ), πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, μιλώντας σε ανύπαρκτο ακροατήριο και ενώ στο βάθος ατένιζε τη μαζική συγκέντρωση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να ισχυριστεί προκλητικά ότι οι δυνάμεις που εμπόδισαν να γίνουν συνέδρια με νόθους, μαϊμούδες και εργοδότες, είναι αυτές που έστρωσαν το χαλί στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Αλλά και ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτές που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην υπάρξει απεργιακή απάντηση στο πολυνομοσχέδιο και στη συνέχεια την υπονόμευσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν... μάχονται καθημερινά για να προστατεύουν τους εργαζόμενους! Για την ιστορία, η πλειοψηφία της διοίκησης στην εν λόγω Ομοσπονδία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) υπέγραψε το 2018 κλαδική ΣΣΕ που επιτρέπει στην εργοδοσία και με τη βούλα να βάζει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν...

Η γύμνια και ο βρώμικος υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα και στις «μαζώξεις» του στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου τουλάχιστον τις επιχείρησε.

Χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το «πλήθος» δεν άγγιξε ούτε τα 80 άτομα. Σε Σέρρες και Κατερίνη η εικόνα ήταν εξίσου θλιβερή, ενώ τα Εργατικά Κέντρα σε Δράμα και Βέροια δεν επιχείρησαν καν να κάνουν κινητοποίηση, επιλέγοντας να κλειστούν μέσα στα κτίρια των ΕΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ