Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το Μεταναστευτικό στην ακρόαση του νέου Ελληνα επιτρόπου

Την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ακρόαση του υποψήφιου επιτρόπου για την προστασία του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ξεχώρισε ως ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη τον επιχειρούμενο από την ΕΕ περιορισμό και την αλλοίωση της ίδιας της έννοιας του πρόσφυγα, ρωτώντας τον υποψήφιο επίτροπο εάν οι ευθείες παραβιάσεις διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων συνιστούν την αποκαλούμενη «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και εάν σηματοδοτούν το αποκαλούμενο «νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο» της ΕΕ.

Ο υποψήφιος της Κομισιόν, παίρνοντας το λόγο για τα παραπάνω ζητήματα, υπερασπίστηκε τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και επικαλέστηκε ως παράδειγμα προς αποφυγή την Αυστραλία, επιχειρώντας έτσι να εκθειάσει τις δήθεν «αξίες» της ΕΕ που συμπεριλαμβάνονται στον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής».

Ο Κ. Παπαδάκης, στη συμπληρωματική του τοποθέτηση, απάντησε ότι οι «αξίες» της ΕΕ και ο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα hot spots, είναι η Μόρια, σημειώνοντας επιπλέον ότι αυτή η άθλια κατάσταση ισχύει όχι μόνο εκεί, αλλά και στα άλλα κέντρα υποδοχής ή φιλοξενίας, οξύνοντας τα προβλήματα και για τους ντόπιους κατοίκους.

Τόνισε στη συνέχεια ότι εδώ και 3,5 χρόνια η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι επιβάλλει τον μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Ζήτησε, τέλος, την τοποθέτηση του υποψήφιου επιτρόπου για το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει στην πράξη ο ισχυρισμός της ΕΕ και των κυβερνήσεων πως η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας σταματούσε τις ροές, χωρίς να λάβει απάντηση, και μετέφερε τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ