Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εργα «διασύνδεσης» με Νάπολη και Ράμσταϊν

Στο «μάτι του κυκλώνα» βάζει το λαό η πρόσφατη Συμφωνία για τις βάσεις

Ταχέως «τρέχουν» οι Αμερικανοί τα κάθε είδους έργα για την παραπέρα ενίσχυση των νέων εγκαταστάσεών τους στην Ελλάδα, σε υλοποίηση της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις που υπέγραψαν το περασμένο Σάββατο οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ελλάδας, Μ. Πομπέο και Ν. Δένδιας.

Χαρακτηριστική περίπτωση η Λάρισα, στην αεροπορική βάση της οποίας έχουν εγκατασταθεί εδώ και μήνες κλιμάκιά τους και την οποία ενισχύουν περαιτέρω, με στοχευμένες κινήσεις, ώστε να «συνεργάζεται» καλύτερα με άλλες τους βάσεις και στρατηγεία πρώτης γραμμής, προς υλοποίηση των σχεδιασμών του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, σε όλο τον άξονα της αντιπαράθεσης με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», ήδη από τις αρχές Αυγούστου φέτος, και έχοντας προφανώς λάβει όλες τις σχετικές διαβεβαιώσεις από ελληνικής πλευράς ότι η υπόθεση της ανανέωσης της διμερούς Αμυντικής Συμφωνίας θα προχωρήσει, η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφοριών Αμυνας (Defense Information Systems Agency - DISA) του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ δρομολόγησε έργο τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης με το Capodichino, περιοχή στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, όπου εδρεύει η διοίκηση της ναυτικής βάσης των Αμερικανών στη Νάπολη (Naval Support Activity Naples - NSA Naples, το αντίστοιχο της βάσης τους στη Σούδα - NSA Souda). Σύμφωνα με όσα διαχέουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, υπηρετούν σήμερα εκεί πάνω από 10.000 μέλη ως προσωπικό, «με κύριο σκοπό να λειτουργεί ως βάση υποστήριξης και να προσφέρει διοικητική μέριμνα σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στην εγγύς περιοχή».

Την υπόθεση συντονίζει, μάλιστα, το ευρωπαϊκό παράρτημα της DISA, η DISA Europe με έδρα τη Στουτγάρδη στη Γερμανία.

Η ίδια αμερικανική υπηρεσία, τη μέρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, έφτανε στην Αθήνα για υπογραφή της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις, την Παρασκευή 4 του Οκτώβρη, ξεκινούσε διαδικασίες για να στήσει αντίστοιχο έργο τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης με το Ράμσταϊν της Γερμανίας.

Θυμίζουμε ότι στο Ράμσταϊν εδρεύει βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που λειτουργεί ως διοίκηση των δυνάμεών της που επιχειρούν σε Ευρώπη (USAFE) και Αφρική (AFAFRICA), όπως και ως διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (AIRCOM).

Τα παραπάνω, συνδυαζόμενα με όσα τις προηγούμενες μέρες αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» για φαραωνικά έργα που δρομολογούνται στο αεροπορικό σκέλος της βάσης των Αμερικανών στη Σούδα, αναδεικνύουν το πρόσθετο βάρος που καλείται να σηκώσει συνολικά η χώρα στην υλοποίηση των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ. Η δε Λάρισα και το γειτονικό Στεφανοβίκειο (αναπτύσσονται εκεί ελικόπτερα των Αμερικανών) μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, ως Προωθημένες Βάσεις Επιχειρήσεων των Αμερικανών (Forward Operating Base - FOB), με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το λαό της περιοχής και της χώρας γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ