Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

MotionTeam

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην κυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή της και να ενισχυθεί η δράση του ΚΕΘΕΑ με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας: Να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 14 Οκτώβρη, το θέμα της ΠΝΠ της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ.

Το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019) της κυβέρνησης που αφορά τη λειτουργία και το διορισμό ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14 Οκτώβρη 2019. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πλήττει την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων.

Πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας λειτουργούν, εκτός από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, 6 προγράμματα του ΚΕΘΕΑ (ΑΛΦΑ αλκοόλ, ΔΙΑΒΑΣΗ, ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΕΞΕΛΙΞΙΣ, MOSAIC μετανάστες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΤΡΟΦΗ) με 5 Συμβουλευτικά Κέντρα, 6 Θεραπευτικές Κοινότητες, 4 Μονάδες Κοινωνικής Επανένταξης, 3 Μονάδες Οικογενειακής Υποστήριξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάζει "ταφόπλακα" στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν "αντιναρκωτικής" πολιτικής της ΕΕ που υποβαθμίζει τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης είναι η συνέχεια του Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας στον Τομέα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έθετε ως προτεραιότητα την προώθηση συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο το ΚΕΘΕΑ από αυτόνομος Οργανισμός να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων "υποκατάστασης" του ΟΚΑΝΑ.

Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα "δείγματα γραφής" του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιταχθούμε όχι μόνο στην ΠΝΠ για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

«Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αλεξανδρούπολης: Να στηρίξει ο δήμος με κάθε τρόπο το ΚΕΘΕΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει με κάθε τρόπο το ΚΕΘΕΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο συμβουλευτικός σταθμός ΚΕΘΕΑ "Κιβωτός" της Αλεξανδρούπολης 17 χρόνια τώρα στήριξε εξαρτημένους, οικογένειες, έκανε πλήθος παρεμβάσεων και δράσεων με κοινωνικούς φορείς σε όλο το νομό Εβρου, ανταποκρινόμενος σε διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα. Είναι πολύτιμη η ύπαρξή του σε ένα νομό με χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες (...)Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά που υποβαθμίζει τα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα, στρώνοντας το δρόμο στον καθολικό συμβιβασμό με την εξάρτηση. Πολιτική που προωθεί τη νομιμοποίηση της πώλησης, της χρήσης και της καλλιέργειας της κάνναβης. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η δραστική συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων - και του ΣΥΡΙΖΑ - που διαρκώς υποβάθμιζαν τα "στεγνά" προγράμματα με μειωμένα κονδύλια, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και μέσων».

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του απαιτεί να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, που επί σειρά ετών με τα προγράμματά του έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι. (...)

Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια "πρόληψης και απεξάρτησης", τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, τη διάδοση της ναρκωκουλτούρας κι ένα κάρο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στους μισθούς πείνας και τα πετσοκομμένα δικαιώματα».

Τέλος, διαμηνύει ότι το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ψηφίσματα ενάντια στην ωμή παρέμβαση της ΝΔ στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ και την άμεση ανάκληση της ΠΝΠ εξέδωσαν επίσης οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» και «Ρόζα Ιμβριώτη», η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου Μισθωτοί - Εργαζόμενοι με ΔΠΥ - Υποαπασχολούμενοι - Ανεργοι Μηχανικοί και Τεχνικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ