Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απάντηση με νέα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση στην Αθήνα - Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Με συλλαλητήρια την Πέμπτη 17/10 συνεχίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα τη δράση τους ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, εξαπολύοντας νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κινητοποιήσεις για την ίδια μέρα έχουν ήδη οριστεί στο Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), στον Βόλο (6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου) και το Κιλκίς (7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης).

Μια μέρα μετά, την Παρασκευή 18/10 το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

«Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο - "σκούπα" για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μετά και τις δύο πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, να συνεχίσουν τον αγώνα «ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων».

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα», δυναμώνοντας «το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων».

Δηλώνουν «παρών» στη συνέχεια των κινητοποιήσεων

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και αξιοποιώντας το έδαφος που έχουν ήδη διαμορφώσει οι δύο απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και τις 2 Οκτώβρη, συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν την επιτυχία των συλλαλητηρίων.

«Δηλώνουμε "παρών" στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, για το παρόν και το μέλλον που έχουμε ανάγκη», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Στην ανακοίνωσή της σχολιάζει τα μέτρα καταστολής, με τα οποία η κυβέρνηση βρίσκεται «απέναντι στους εργαζόμενους και δίπλα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου». «Το "νόμος και τάξη" είναι το ραβδί του συστήματος της βαρβαρότητας που στοχεύει όσους προβληματίζονται, αμφισβητούν, διεκδικούν και αγωνίζονται. Μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς φωνή, χωρίς να σκεφτόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν τους φοβόμαστε!», ξεκαθαρίζει.

«Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός στα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, παντού. Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ και καλούν στο συλλαλητήριο.

Σύσκεψη σωματείων στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, μπροστά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο την Πέμπτη 17/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, ταξικά συνδικάτα του νομού καλούν σε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων τη Δευτέρα 14/10, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, για την οργάνωση της πάλης.

Το κάλεσμα για τη σύσκεψη και το συλλαλητήριο απευθύνουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων IKA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ