Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»
Συνεχίζουν με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική», διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, καθώς και την επανεκκίνηση του εργοστασίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Αλέκος Περάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της εταιρείας αρνήθηκαν να δεσμευτούν για την καταβολή των δεδουλευμένων και αρκέστηκαν σε δηλώσεις για τις «προσπάθειες» που κάνει η εταιρεία να πληρώσει. Στο υπουργείο Εργασίας, η γγ Αν. Στρατινάκη απέρριψε το αίτημα για χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους απλήρωτους εργαζόμενους, επικαλούμενη απουσία νομοθετικού πλαισίου για να δοθεί τέτοια ενίσχυση. Κατά την τακτική και της προηγούμενης κυβέρνησης, παρέπεμψε στο πρόγραμμα για τους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους, ένα πρόγραμμα που ακούνε για πολλοστή φορά τόσο οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» όσο και άλλων εργοστασίων.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ «Χαλυβουργικής», μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα της εκπροσώπου του υπουργείου, τόνισαν ότι η κυβέρνηση μοιράζει με ευκολία ζεστό χρήμα στη μεγαλοεργοδοσία, αρνείται όμως να στηρίξει οικονομικά τους εργαζόμενους.

Σε νέα Γενική Συνέλευση χτες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τα επόμενα βήματά τους: Αύριο Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του βασικού μετόχου της «Χαλυβουργικής», Κ. Αγγελόπουλου. Την Παρασκευή, θα κάνουν στάση εργασίας (6.30 π.μ. έως 10.30 π.μ.) και αποκλεισμό της πύλης του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ