Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Καταγγέλλει επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

Τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία της «Bake Hellas», που στόχο έχει να χτυπήσει συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μετά την πρόσφατη απεργία η εργοδοσία επιστρατεύει κάθε μέσο για την τρομοκράτηση των εργαζομένων που πρωτοστατούν στη συνδικαλιστική δράση, ενώ μοιράζει «γραπτές αναφορές» στα μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής.

«Η εργοδοσία δεν ανέχεται ότι με τη δράση του σωματείου μας αναγκάστηκε να αποκαταστήσει ορισμένα έστω εργασιακά δικαιώματα», επισημαίνει και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση «με μαζικοποίηση του σωματείου μας και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και δράσεις του».

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι η παρέμβασή του, μέσω της Εργοστασιακής Επιτροπής, έβαλε «φρένο» σε μια σειρά από εργοδοτικές πρακτικές, όπως οι απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες, η μη χορήγηση επιδομάτων και αδειών. «Η εργοδοσία αντιδρά», καθώς «θέλει να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Στην κατεύθυνση αυτή, «έχει αυξήσει την εντατικοποίηση», ενώ στο ένα από τα δύο εργοστάσιά της, και συγκεκριμένα σε αυτό που δεν παρεμβαίνει η Επιτροπή, καταπατά μια σειρά από δικαιώματα. Τελευταίο «κρούσμα» αποτελεί η άρνησή της να χορηγήσει προκαταβολή μισθού σε εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία «βρίσκεται σε αναρρωτική μετά από εργατικό ατύχημα μέσα στο εργοστάσιο». Μάλιστα, στις προσπάθειες του Συνδικάτου για τηλεφωνική επικοινωνία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, η εργοδοσία παραμένει άφαντη.

Το Συνδικάτο ζητά από το ΣΕΠΕ να ορίσει τριμερή συνάντηση, να διενεργήσει αυτοψία για τους λόγους των συχνών εργατικών «ατυχημάτων» και επιτόπιο έλεγχο από μεικτό κλιμάκιο με την παρουσία εκπροσώπων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ